
Propozycje menu wigilijnego dla firm oraz na wynos
Oferta dań wigilijnych na wynos
Zupy
- barszcz czerwony postny 1 litr / 55 zł
- grzybowa z makaronem łazanki 1 litr / 70 zł
- flaki z boczniaka 1 litr / 50 zł
Mięsa obiadowe
- filet z karpia w migdałach ok. 200 g / 38 zł
- łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem (sos serowy) ok. 300 g / 49 zł
- sandacz z warzywami w papilocie ok. 250 g / 46 zł
- roladka wieprzowa z kapustą kiszoną i grzybami minimum 4p. / 105 zł
- kaczka w całości pieczona z jabłkami 1 szt. (4 porcje) / 200 zł
- kotlet de volaille z pieczarkami i masłem ok. 180 g /28 zł
- strogonow wołowy 1 kg / 85 zł
Na przekąskę
- karp w galarecie minimum 5p. / 75 zł
- łosoś w galarecie minimum 5p. / 100 zł
- pstrąg w galarecie pomidorowej minimum 5p. / 75 zł
- ryba po grecku minimum 5p. / 58 zł\
- śledź w buraczkach z chrzanem 0,5 kg / 48 zł
- śledź w oleju tradycyjny lub śmietanie 0,5 kg / 48 zł
- pasztet ze śliwką I żurawiną 0,5 kg / 33 zł
- kaczka faszerowana słodko-słona w całości ok. 2 kg /300 zł
- pieczony karczek w ziołach 0,5 kg / 45 zł
- pieczony schab 0,5 kg / 45 zł
- sałatka warzywna 0,5 kg / 30 zł
- sałatka śledziowa z burakiem 0,5 kg / 30 zł
Dodatki
- krokiety panierowane z farszem pieczarkowym 1 szt. / 15 zł
- paszteciki z kapustą i grzybami minimum 10 szt. / 60 zł
- pierogi z kapustą i grzybami minimum 10 szt. / 60 zł
- bigos staropolski 1 kg / 76 zł
- kapusta z grochem 0,5 kg / 30 zł
- kompot z suszonych owoców 1 litr / 35 zł
- uszka grzybowe / mięsne 5 szt. / 20 zł
Coś na słodko
(90 zł / kg)
- piernik korzenny w polewie czekoladowej
- rolada makowa z bakaliami
- sernik szwarcwaldzki z rodzynkami
Zamówienia przyjmowane są do dnia 21.12.2025 (włącznie).
Odbiory zamówień
23 grudnia – od 18:00 do 20:00
24 grudnia – od 10:00 do 12:00
Opakowania jednorazowe I torby papierowe są płatne dodatkowo.
Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Pasztet z żurawiną i marynowanym grzybkiem
- Talary z filetem maties z pastą z twarogu
Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Barszczyk czerwony postny z uszkiem grzybowym
- Żur z jajem i świeżym koprem
Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Karp pieczony z boczniakiem i puree z grochu
- Schab faszerowany grzybami z ziemniakiem gotowanym i sosem ziołowym
Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Serniczek z karmelizowanym jabłkiem i musem malinowym
- Biszkoptowe tiramisu kawowe
Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.
Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Łosoś wędzony na toście z sałatką z zielonego ogórka
- Pieczony pieróg z pieczarkami na kiszonej kapuście
Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Grzybowa z suszonych grzybów z makaronem
- Consomme z suszonych śliwek z lanymi kluskami
Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Molwa pieczona z sosem greckim i opiekanymi ziemniakami
- Konfitowane udko kurze z sosem grzybowym, białą fasolą i pieczoną marchewką
Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Leśne owoce pod kruszonką i śmietaną
- Piernik z sosem śliwkowym
Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.
Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Łosoś marynowany z sosem chrzanowym i jajecznym winegretem
- Pieczeń wieprzowa z blanszowanym porem i burakiem pieczonym
Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Krem z kalafiora ze smażonymi kurkami i oliwą szczypiorkową
- Solianka rybna z pomidorami
Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Miętus w cieście z salsą pomidorową i pieczonym ziemniakiem
- Polędwiczka wieprzowa marynowana w suszonych owocach z krokietem ziemniaczanym
Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Mus jabłkowy z orzechami i prażonymi migdałami
- Panna cotta migdałowa z makiem i bakaliami
Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.
Zimne zakąski – 55 zł / os.
- ryba w sosie greckim
- pstrąg w pomidorowej galarecie
- śledzik w śmietanowej zalewie
- pieczarki faszerowane w cieście
- sałatka tradycyjna warzywna
- masło, pieczywo
Bufet – 20 zł / os.
- Kawa / Herbata
Dodatkowa danie 29 zł / os.
- Zupa tajska z kurczakiem na mleku kokosowym
- Krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi i oliwą truflową
- Barszcz czerwony z ciastkiem cebulowym z ciasta francuskiego
- Pierogi z kapusta i grzybami (5 szt.)
Napoje:
- Sok 1 l – 18 zł
- Dzbanek wody 1l – 12 zł
- Napój gazowany 0,5 l – 12 zł
- Kompot z suszu 200 ml – 20 zł (dostępny tylko na wcześniejsze zamówienie)
- Grzane wino 150 ml – 22 zł
Przy zamówieniu dodatkowo zimnych zakąsek lub kolejnego ciepłego posiłku czas trwania imprezy wydłuża się o 2 godziny.
Minimalne zamówienie od 5 osób.
Istnieje możliwość zamówienia cateringu do firmy oraz wynosów świątecznych.