Propozycje menu wigilijnego dla firm oraz na wynos

Oferta dań wigilijnych na wynos

Zupy

  • barszcz czerwony postny 1 litr / 55 zł
  • grzybowa z makaronem łazanki 1 litr / 70 zł
  • flaki z boczniaka 1 litr / 50 zł

Mięsa obiadowe

  • filet z karpia w migdałach ok. 200 g / 38 zł
  • łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem (sos serowy) ok. 300 g / 49 zł
  • sandacz z warzywami w papilocie ok. 250 g / 46 zł
  • roladka wieprzowa z kapustą kiszoną i grzybami minimum 4p. / 105 zł
  • kaczka w całości pieczona z jabłkami 1 szt. (4 porcje) / 200 zł
  • kotlet de volaille z pieczarkami i masłem ok. 180 g  /28 zł
  • strogonow wołowy 1 kg / 85 zł

Na przekąskę

  • karp w galarecie minimum 5p. / 75 zł
  • łosoś w galarecie minimum 5p. / 100 zł
  • pstrąg w galarecie pomidorowej minimum 5p. / 75 zł
  • ryba po grecku minimum 5p. / 58 zł\
  • śledź w buraczkach z chrzanem 0,5 kg / 48 zł
  • śledź w oleju tradycyjny lub śmietanie 0,5 kg / 48 zł
  • pasztet ze śliwką I żurawiną 0,5 kg / 33 zł
  • kaczka faszerowana słodko-słona w całości ok. 2 kg  /300 zł
  • pieczony karczek w ziołach 0,5 kg / 45 zł
  • pieczony schab 0,5 kg / 45 zł
  • sałatka warzywna 0,5 kg / 30 zł
  • sałatka śledziowa z burakiem 0,5 kg / 30 zł

Dodatki

  • krokiety panierowane z farszem pieczarkowym 1 szt. / 15 zł
  • paszteciki z kapustą i grzybami minimum 10 szt. / 60 zł
  • pierogi z kapustą i grzybami minimum 10 szt. / 60 zł
  • bigos staropolski 1 kg / 76 zł
  • kapusta z grochem 0,5 kg / 30 zł
  • kompot z suszonych owoców 1 litr / 35 zł
  • uszka grzybowe / mięsne 5 szt. / 20 zł

Coś na słodko

(90 zł / kg)

  • piernik korzenny w polewie czekoladowej
  • rolada makowa z bakaliami
  • sernik szwarcwaldzki z rodzynkami

Zamówienia przyjmowane są do dnia 21.12.2025 (włącznie).

Odbiory zamówień

23 grudnia – od 18:00 do 20:00
24 grudnia – od 10:00 do 12:00

Opakowania jednorazowe I torby papierowe są płatne dodatkowo.

Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Pasztet z żurawiną i marynowanym grzybkiem
  2. Talary z filetem maties z pastą z twarogu

Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Barszczyk czerwony postny z uszkiem grzybowym
  2. Żur z jajem i świeżym koprem

Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Karp pieczony z boczniakiem i puree z grochu
  2. Schab faszerowany grzybami z ziemniakiem gotowanym i sosem ziołowym

Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Serniczek z karmelizowanym jabłkiem i musem malinowym
  2. Biszkoptowe tiramisu kawowe

Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.

Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Łosoś wędzony na toście z sałatką z zielonego ogórka
  2. Pieczony pieróg z pieczarkami na kiszonej kapuście

Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Grzybowa z suszonych grzybów z makaronem
  2. Consomme z suszonych śliwek z lanymi kluskami

Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Molwa pieczona z sosem greckim i opiekanymi ziemniakami
  2. Konfitowane udko kurze z sosem grzybowym, białą fasolą i pieczoną marchewką

Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Leśne owoce pod kruszonką i śmietaną
  2. Piernik z sosem śliwkowym

Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.

Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Łosoś marynowany z sosem chrzanowym i jajecznym winegretem
  2. Pieczeń wieprzowa z blanszowanym porem i burakiem pieczonym

Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Krem z kalafiora ze smażonymi kurkami i oliwą szczypiorkową
  2. Solianka rybna z pomidorami

Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Miętus w cieście z salsą pomidorową i pieczonym ziemniakiem
  2. Polędwiczka wieprzowa marynowana w suszonych owocach z krokietem ziemniaczanym

Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Mus jabłkowy z orzechami i prażonymi migdałami
  2. Panna cotta migdałowa z makiem i bakaliami

Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.

Zimne zakąski – 55 zł / os.

  • ryba w sosie greckim
  • pstrąg w pomidorowej galarecie
  • śledzik w śmietanowej zalewie
  • pieczarki faszerowane w cieście
  • sałatka tradycyjna warzywna
  • masło, pieczywo

Bufet – 20 zł / os.

  • Kawa / Herbata

Dodatkowa danie 29 zł / os.

  • Zupa tajska z kurczakiem na mleku kokosowym
  • Krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi i oliwą truflową
  • Barszcz czerwony z ciastkiem cebulowym z ciasta francuskiego
  • Pierogi z kapusta i grzybami (5 szt.)

Napoje:

  • Sok 1 l – 18 zł
  • Dzbanek wody 1l – 12 zł
  • Napój gazowany 0,5 l – 12 zł
  • Kompot z suszu 200 ml – 20 zł (dostępny tylko na wcześniejsze zamówienie)
  • Grzane wino 150 ml – 22 zł

Przy zamówieniu dodatkowo zimnych zakąsek lub kolejnego ciepłego posiłku czas trwania imprezy wydłuża się o 2 godziny.
Minimalne zamówienie od 5 osób.
Istnieje możliwość zamówienia cateringu do firmy oraz wynosów świątecznych.