Możliwość zamawiania naszych dań na wynos!

Odbiór własny albo dowóz.

Zamówienia 43 6762020

Poniedziałek – sobota: 12.00-20.00
Niedziela: 12.00-18.00

Dowóz na terenie Łasku – 5 zł
Poza teren Łasku do 10 km – 10 zł
Poza teren Łasku do 20 km – 20 zł

RESTAURACJA
„DZIKIE WINO”

Czynna codziennie dla gości hotelowych w godzinach Pn-Sb 12.00 – 21.00
Nd 12.00 – 19.00
Rezerwacja pod numerem 43 676 20 20.

Drodzy goście,
poza regularnym menu w naszej restauracji dostępne są dodatkowo specjalne propozycje szefa kuchni, które zmieniają się co kilka dni.
Zapraszamy!

Menu

NOWOŚĆ

Autorska pizza

Pizza I
pomidor / mozzarella – 21 zł

Pizza II
cztery sery (mozzarella / pleśniowy / feta / parmezan – 29 zł

Pizza III
pomidor / mozzarella / szynka prosciutto / rukola – 32 zł

Pizza IV
pomidor / mozzarella / karczochy / chorizo / oliwki – 33 zł

Do wyboru:
sos czosnkowy / sos pomidorowy

NOWOŚĆ

Wybrane sałaty lunchowe

Grecka z fetą
papryka, oliwki, ogórek świeży, cebula czerwona – 18 zł

Pieczony burak
burak, halloumi, jabłko, orzechy – 20 zł

Cezar
pierś sous-vide, sos anchois, marchew – 22 zł

Łosoś teriyaki
łosoś w teriyaki, ogórek, chili, sezam – 24 zł

Do każdej sałaty chlebek pita
sos czosnkowy / sos pomidorowy

Przystawki zimne i sałaty

Sałata Cezar
filet z piersi / parmezan / sos anchois – 25 zł

Sałata łosoś
łosoś w teriyaki / ogórek / chili / sezam – 27 zł

Tatar wołowy
klasyczne marynaty / zółtko – 28 zł

Carpaccio wołowe
kapary / rukola / parmezan – 28 zł

Zupy

Tradycyjny rosół
makaron ręcznie robiony – 11 zł

Barszcz czerwony
raviolini z kaczką – 14 zł

Domowy ramen – 16 zł
bulion / konfitowany boczek / jajo

Makarony

Carbonara
z boczkiem lub łososiem – 32 zł

Orkiszowy Aglio Olio
z halloumi – 38 zł

Dania główne

Klasyczny De volaille
puree ziemniaczane / colesław – 35 zł

Kaczka pieczona
gnocchi / sałatka z buraczka – 39 zł

Bekon / schab
frytka stekowa / kapusta kiszona z grzybami – 42 zł

Stek z karkówki
masło ziołowe / pieczony ziemniak / gzik/pomidor – 38 zł

Poliki wołowe
kasza bulgur / burak pieczony – 39 zł

Stek wołowy
ziemniak pieczony / karczochy z chorizo – 65 zł

Dania dla dzieci

Kurczak w panko
frytka / dip czosnkowy / colesław – 32 zł

Pierś z grilla
frytka / tzatziki / colesław – 30 zł

Dania z ryb

Pstrąg z patelni
pieczone warzywa korzenne- 39 zł

Sandacz w papilocie
talarki ziemniaczane – 36 zł

Garnek muli
mule w białym winie i śmietanie – 35 zł

Krewetki na żeliwnej patelni
sos maślany z winem i ziołami (12szt.) – 40 zł

Desery

Mualo czekoladowe z wiśniami – 20 zł
Dakłas bezowy tiramisu – 15 zł
Jabłko pod kruszonką z lodami – 14 zł
Lody rzemieślnicze “Dzikie Wino” – 18 zł