Restauracja Dzikie Wino

Czynna codziennie dla gości indywidualnych i hotelowych w godzinach Pn-Sb 12.00 – 21.00
Nd 12.00 – 19.00
Rezerwacja pod numerem 43 676 20 20.

Drodzy goście,
poza regularnym menu w naszej restauracji dostępne są dodatkowo specjalne propozycje szefa kuchni, które zmieniają się co kilka dni.
Zapraszamy!

Menu

Przystawki

Tatar wołowy
cebula / ogórek / oliwa szczypiorkowa / żółtko / pieczywo – 42,-

Hummus z cieciorki
pomidor suszony / warzywa / orzeszki pinii / olej sezamowy / pieczywo – 38,-

Carpaccio z gruszki
sałata / szynka parmeńska / orzech włoski / winogrono / parmezan / sos miodowy – 39,-

Sałaty

Wołowina po tajsku
wybrane sałaty / groszek cukrowy / chili / boczniak / sezam / kolendra – 48,-

Pierś grillowana sous-vide
wybrane sałaty / jalapeño / pomidor cherry / tzatziki – 39,-

*do każdej sałaty bagietka korzenna

Wege

Paella z fasolą
biała fasola / karczochy / szpinak / pomidory – 48,-

Czarne tagliatelle i burrata
pomidorki cherry / liście szpinaku / czosnek / ser burrata – 49,-

Zupy

Tradycyjny rosół
makaron domowy ręcznie robiony – 18,-

Hiszpańska zupa z oliwą truflową
papryka / pomidor / bagietka – 24,-

Zupa dnia
zapytaj kelnera

Ryby / owoce morza

Labraks pieczony
warzywa grillowane z ziemniakami / cytryna – 58,-

Filet z jesiotra
puree z kalafiora / brukselka z chili – 62,-

Krewetki na gorącej patelni
krewetki 10 szt. / mango / czosnek / chili / bagietka korzenna – 68,-

Mule w śmietanie
czosnek / cebula / śmietana / zielenina / bagietka – 56,-
(opcjonalnie w białym winie)

Dla dzieci

Nuggetsy z kurczaka
crazy frytki / ketchup / tarta marchew – 34,-

Farfalle z sosem bolońskim
makaron / sos boloński / parmezan – 38,-

Dania główne

Kotlet de volaille
masło / ziemniaki puree / marchew paryska – 42,-

Pierś z kaczki
krokiet ziemniaczany / czerwona kapusta / sos porzeczkowy – 56,-

Schab panierowany z kością
puree musztardowe / kapusta zasmażana – 44,-

Żeberka grillowane barbecue
sos BBQ / frytka / coleslaw – 56,-

Polik wołowy
kaszotto grzybowe / ogórek kiszony – 59,-

Karkówka grillowana
pieczony ziemniak z gzikiem / sałata winegret – 48,-

Stek wołowy
suflet ziemniaczany / salsefia / sos pieprzowy – 98,-

Polędwiczka wieprzowa sous-vide
szparagi / gnocchi / sos ziołowy – 56,-

Desery

Crème brûlée
coulis malinowy – 24,-

Deser lodowy
owoce sezonowe / 3 gałki / lody rzemieślnicze – 28,-

Ciasto czekoladowe słony karmel
sos owoce leśne / bita śmietana – 26,-