Restauracja Dzikie Wino
Czynna codziennie dla gości indywidualnych i hotelowych w godzinach Pn-Sb 12.00 – 21.00
Nd 12.00 – 19.00
Rezerwacja pod numerem 43 676 20 20.
Drodzy goście,
poza regularnym menu w naszej restauracji dostępne są dodatkowo specjalne propozycje szefa kuchni, które zmieniają się co kilka dni.
Zapraszamy!
Menu
Przystawki
Tatar wołowy
cebula / ogórek / oliwa szczypiorkowa / żółtko / pieczywo – 42,-
Hummus z cieciorki
pomidor suszony / warzywa / orzeszki pinii / olej sezamowy / pieczywo – 38,-
Carpaccio z gruszki
sałata / szynka parmeńska / orzech włoski / winogrono / parmezan / sos miodowy – 39,-
Sałaty
Wołowina po tajsku
wybrane sałaty / groszek cukrowy / chili / boczniak / sezam / kolendra – 48,-
Pierś grillowana sous-vide
wybrane sałaty / jalapeño / pomidor cherry / tzatziki – 39,-
*do każdej sałaty bagietka korzenna
Wege
Paella z fasolą
biała fasola / karczochy / szpinak / pomidory – 48,-
Czarne tagliatelle i burrata
pomidorki cherry / liście szpinaku / czosnek / ser burrata – 49,-
Zupy
Tradycyjny rosół
makaron domowy ręcznie robiony – 18,-
Hiszpańska zupa z oliwą truflową
papryka / pomidor / bagietka – 24,-
Zupa dnia
zapytaj kelnera
Ryby / owoce morza
Labraks pieczony
warzywa grillowane z ziemniakami / cytryna – 58,-
Filet z jesiotra
puree z kalafiora / brukselka z chili – 62,-
Krewetki na gorącej patelni
krewetki 10 szt. / mango / czosnek / chili / bagietka korzenna – 68,-
Mule w śmietanie
czosnek / cebula / śmietana / zielenina / bagietka – 56,-
(opcjonalnie w białym winie)
Dla dzieci
Nuggetsy z kurczaka
crazy frytki / ketchup / tarta marchew – 34,-
Farfalle z sosem bolońskim
makaron / sos boloński / parmezan – 38,-
Dania główne
Kotlet de volaille
masło / ziemniaki puree / marchew paryska – 42,-
Pierś z kaczki
krokiet ziemniaczany / czerwona kapusta / sos porzeczkowy – 56,-
Schab panierowany z kością
puree musztardowe / kapusta zasmażana – 44,-
Żeberka grillowane barbecue
sos BBQ / frytka / coleslaw – 56,-
Polik wołowy
kaszotto grzybowe / ogórek kiszony – 59,-
Karkówka grillowana
pieczony ziemniak z gzikiem / sałata winegret – 48,-
Stek wołowy
suflet ziemniaczany / salsefia / sos pieprzowy – 98,-
Polędwiczka wieprzowa sous-vide
szparagi / gnocchi / sos ziołowy – 56,-
Desery
Crème brûlée
coulis malinowy – 24,-
Deser lodowy
owoce sezonowe / 3 gałki / lody rzemieślnicze – 28,-
Ciasto czekoladowe słony karmel
sos owoce leśne / bita śmietana – 26,-