RESTAURACJA
„DZIKIE WINO”

Czynna codziennie dla gości indywidualnych i hotelowych w godzinach Pn-Sb 12.00 – 21.00
Nd 12.00 – 19.00
Rezerwacja pod numerem 43 676 20 20.

Drodzy goście,
poza regularnym menu w naszej restauracji dostępne są dodatkowo specjalne propozycje szefa kuchni, które zmieniają się co kilka dni.
Zapraszamy!

Menu

Przekąski i sałaty

TATAR WOLOWY 120g
cebula/ogórek/papryka/grzyby/musztarda/żółtko/pieczywo – 32,-

SAŁATA WIOSENNA 250g
pomidor/ogórek świeży/cebula czerwona/pierś grillowana/sos/grzanki – 28,-

FETA ZAPIEKANA NA KRUCHYM CIEŚCIE
ciastko kruche/ser feta/pomidorki cherry/zioła – 28,-

KREWETKI NA ŻELIWNEJ PATELNI 150g
10szt krewetek/czosnek/zioła/grzanki – 40,-

Desery

LODY RZEMIEŚLNICZE NASZEJ PRODUKCJI
smaki do wyboru:
– śliwkowe
– rabarbarowe
– słony karmel z orzechami
zestaw 3gałek – 18,-

CREME BRULEE Z COULIS MALINOWE – 15,-

Zupy

TRADYCYJNY ROSÓŁ 250g
makaron domowy ręcznie robiony – 11,-

POMIDOROWA Z MLEKIEM KOKOSOWYM 250g
pomidory/mleko kokosowe/chili /imbir świeży/grzanki – 14,-

BARSZCZ CZERWONY 250g
raviolini z kaczką – 15,-

Makarony

ORKISZOWY AGLIO OLIO
makaron orkiszowy/suszone pomidory/liście szpinaku/parmezan – 36,-

FETTUCCINE CARBONARA
żółtko jaj/boczek/parmezan – 32,-

Dania główne

KOTLET DEVOLAILLE
puree ziemniaczane/sałata ze śmietaną – 35,-

KARKÓWKA GRILLOWANA
okra z pomidorami/frytki – 38,-

SCHAB TRADYCYJNY
ziemniaki puree/mizeria – 35,-

KACZKA PIECZONA
gnocci/puree z modrej/gruszka/pomarańcz – 42,-

POLIKI WOŁOWE
kasza bulgur/burak pieczony – 42,-

STEK WOŁOWY
rosti ziemniaczane/szparagi zielone – 68,-

SANDACZ W PAPILOCIE
filet z sandacza/warzywa korzenne/ziemniak pieczony – 38,-

GARNEK MULI W ŚMIETANIE
300g muli/białe wino/cebula czerwona/zioła/czosnek/grzanki – 38,-