Restauracja 2018-03-27T14:51:10+00:00

RESTAURACJA „DZIKIE WINO”

Czynna codziennie w godzinach 12.00 – 21.00.
Rezerwacja pod numerem 43 676 20 20.

Przekąski zimne

Carpaccio z polędwicy wołowej
rukola / parmezan – 28 zł

Tatar wołowy
rydz / żółtko – 22 zł

Sałatka z pieczonego buraka
wiśnie / ser pleśniowy / pestki dyni – 15 zł

Sałatka z pieczonym rostbefem
marynowana dynia / ocet balsamiczny, pomidorki cherry – 24 zł

Przekąski gorące

Krewetki
sałata / cytrusy / chili – 32 zł

Pieczony pieróg z farszem z jelenia
sos jeżynowy / rukola – 22 zł

Mule ziołowo-pomidorowe
makaron grandine / bagietka korzenna – 26 zł

Warzywa w curry
bagietka ziołowa – 15 zł

Dania z ryb

Filet z sandacza w papilocie
warzywa / pieczone ziemniaki – 35 zł

Polędwica z dorsza
czarna soczewica / szpinak / pomidor cherry / sezam – 38 zł

Pstrąg z pieca
ziemniak z gzikiem / sałata zielone ogrody – 38 zł

Zupy

Consome z pieczonej kury
z makaronem domowym – 10 zł

Barszczyk czerwony na zakwasie
z puree z ziemniaków, creme fraiche i chipsem z boczku – 10 zł

Krem z pieczonych pomidorów i papryki
z bagietką korzenną – 10 zł

Toskańska zupa chlebowa
z pomidorami i fasolą – 10 zł

Makarony

Spaghetti alla chitara
carbonara / parmezan / boczek – 28 zł

Strozzapreti
czerwone pesto / pierś kukurydziana / brokuł – 28 zł

Tagliatelle al nero di seppia
wędzony łosoś / szpinak – 32 zł

Desery

Crumble zapiekane
rabarbar / truskawka / kruszonka – 12 zł

Lody śliwkowe z rumem
mus czekoladowy – 12 zł

Naleśniki
ser biały / sos toffi – 12 zł

Creme brulee waniliowy
karmel / malina – 12 zł

Dania mięsne

Klasyczny De volaylle
puree z ziemniaków / sałata śmietanowa – 35 zł

Filet z piersi kukurydzianej
sos szafranowo-serowy / ryż jaśminowy / warzywa blanszowane – 35 zł

Noga z kaczki confit
gnocchi buraczane / żurawina – 38 zł

Sznycel wieprzowy
jajko i boczek / frytka stekowa / mizeria – 35 zł

Polędwiczka wieprzowa
sos kawowy / puree z białych warzyw / cebulki balsamiczne – 35 zł

Golonka bez kości
ziemniaki “boulangere” / kapusta zasmażana – 35 zł

Policzki wołowe
kasza bulgur / burak karmelizowany – 35 zł

Stek wołowy
grzyby / ziemniaki gratin – 59 zł

Rostbef wołowy
warzywa pieczone / gremolata ziołowa – 46 zł

Wolno pieczony kark z jelenia
puree czosnkowo-tymiankowe / pieczony burak – 38 zł

Dla dzieci

Nuggetsy z kurczaka
frytki / surówka z marchewki – 30 zł

Ryba panierowana
łódeczki ziemniaczane / różyczki z brokuła – 30 zł