Restauracja Dzikie Wino

Czynna codziennie dla gości indywidualnych i hotelowych w godzinach Pn-Sb 12.00 – 21.00
Nd 12.00 – 19.00
Rezerwacja pod numerem 43 676 20 20.

Drodzy goście,
poza regularnym menu w naszej restauracji dostępne są dodatkowo specjalne propozycje szefa kuchni, które zmieniają się co kilka dni.
Zapraszamy!

Menu

Przystawki

Tatar wołowy
cebula / ogórek /żółtko / musztarda / pieczywo – 42,-

Carpaccio z wędzonego łososia
parmezan / rukola / kapary / pieczywo – 43,-

Sakiewki z gruszką i serem
burak pieczony / mus żurawinowy – 39,-

Sałaty

Łosoś teriyaki
wybrane sałaty / pieczone warzywa korzenne / sos teriyaki – 46,-

Pierś grillowana sous-vide
wybrane sałaty / jalapeño / pomidor cherry / tzatziki – 39,-

Grillowane halloumi
bulgur / ciecierzyca / papryka / rukola – 42,-

*do każdej sałaty bagietka korzenna

Wege

Kremowe risotto
cukinia / orzeszki pinii / parmezan – 48,-

Makaron fettucine
boczniak / parmezan / zielenina – 46,-

Zupy

Tradycyjny rosół
makaron domowy ręcznie robiony – 18,-

Kwaśnica
maślak / pieczona kiełbasa – 26,-

Krem z pomidorów
grzanka z bagietki – 24,-

Ryby / owoce morza

Filet z pstrąga
w papilocie z warzywami / talarki ziemniaczane – 56,-

Krewetki na gorącej patelni
krewetki 10 szt. / mango / czosnek / chili / bagietka korzenna – 64,-

Mule w śmietanie
czosnek / cebula / śmietana / zielenina / bagietka (opcjonalnie w białym winie) – 56,-

Dla dzieci

Nuggetsy z kurczaka
crazy frytki / ketchup / tarta marchew – 34,-

Naleśniki z serem (2 szt.)
ser twarogowy / cynamon / sos malinowy – 32,-

Dania główne

Kotlet de volaille
masło / ziemniaki puree / marchew paryska – 42,-

Pierś supreme
kasza pęczak / pieczony boczniak / sos demi-glace – 46,-

Bekon schab
kasza gryczana / sos grzybowy / ogórek kiszony – 53,-

Żeberka zapiekane w miodzie
sos BBQ / frytka / sałata z pomidorem – 54,-

Polik wołowy
kluska śląska / modra kapusta – 59,-

Golonka
kapusta kiszona na miodzie / ziemniaki boulangere – 65,-

Stek wołowy
warzywa pieczone / ziemniak w skórce / masło ziołowe – 98,-

Comber jagnięcy
puree tymiankowe / szparagi /sos ziołowy – 110,-

Desery

Crème brûlée
coulis malinowy – 24,-

Deser lodowy
owoce sezonowe / 3 gałki / lody rzemieślnicze – 26,-

Szarlotka
na ciepło / gałka loda waniliowego – 24,-