RESTAURACJA
„DZIKIE WINO”

Czynna codziennie dla gości indywidualnych i hotelowych w godzinach Pn-Sb 12.00 – 21.00
Nd 12.00 – 19.00
Rezerwacja pod numerem 43 676 20 20.

Drodzy goście,
poza regularnym menu w naszej restauracji dostępne są dodatkowo specjalne propozycje szefa kuchni, które zmieniają się co kilka dni.
Zapraszamy!

Menu

Przystawki

TATAR WOŁOWY
cebula / ogórek / papryka / żółtko / musztarda / pieczywo – 32,-

CARPACCIO Z PÓŁGĘSKA
oscypek / rukola / pędy groszku / mus jarzębiny – 34,-

FETA ZAPIEKANA
ser feta / pomidorki cherry / oliwki / zioła – 28,-

Sałaty

PIERŚ GRILLOWANA SOU-VIDE
sałata / jalapeno / pomidor cherry / tzatziki – 32,-

MARYNOWANA WOŁOWINA PO TAJSKU
sałata / warzywa / chili / groszek cukrowy / sezam – 36,-

*do każdej sałaty bagietka korzenna

Wege

MAKARON ORKISZOWY
kurki / szpinak świeży / czosnek / orzech włoski – 39,-

GNOCCHI PASTA
gnochi ziemniaczane / sos pomidorowy / parmezan – 32,-

Zupy

TRADYCYJNY ROSÓŁ
makaron domowy ręcznie robiony – 12,-

KWAŚNICA NA MAŚLAKACH
pieczona kiełbasa / grzyby leśne / szczypior – 16,-

HISZPAŃSKA Z OLIWĄ TRUFLOWĄ
papryka/pomidor / oliwa truflowa / bagietka korzenna – 14,-

Ryby / owoce morza

ŁOSOŚ SMAŻONY
risotto cytrynowe / parmezan/warzywa tagliatelle – 45,-

PSTRĄG Z PIECA
ziemniak pieczony / colesław – 39,-

KREWETKI NA GORĄCEJ PATELNI
krewetki 10 szt. / mango / czosnek / chili / bagietka korzenna – 42,-

MULE W POMIDORACH
czosnek / cebula / pomidory / białe wino / zielenina / bagietka korzenna
(opcjonalnie w winie albo śmietanie) – 40,-

Dania główne

KOTLET DEVOLAILLE
masło / ziemniaki puree / colesław – 36,-

FILET Z PIERSI W MARYNACIE
risotto cytrynowe / tagliatelle warzywne – 38,-

BEKON SCHAB
rogu warzywne / ziemniak pieczony / sos pieprzowy – 48,-

GOLONKA LUZOWANA
prażuchy / kapusta kiszona na miodzie / chrzan i musztarda – 42,-

POLIKI WOŁOWE
kasza bulgur / burak pieczony – 45,-

STEK WOŁOWY
frytka stekowa / groszek cukrowy / masło ziołowe – 72,-

GOŁĄBEK Z DZICZYZNĄ
mięso z dzika / gotowane ziemniaki / sos kurkowy – 46,-

KARK Z JELENIA
modra kapusta / kluska parowa – 48,-

POLĘDWICZKI Z KURCZAKA W PANKO
frytki /surówka z marchewki – 32,-

Desery

CREME BRULEE
coulis malinowy – 16,-

LODY CHAŁWOWE
owoce sezonowe – 18,-

FONDANT CZEKOLADOWY
puree mango – 20,-