Loading...
Dzikie Wino – oferta wigilijna 2019 2019-11-14T11:19:31+00:00

Propozycje menu wigilijnego dla firm oraz na wynos

PRZYSTAWKA

PASZTET ZE ŚLIWKĄ
lub
ŚLEDŹ Z JABŁKIEM I ORZECHAMI

ZUPA

BARSZCZ CZERWONY Z CIASTKIEM GRZYBOWYM
lub
KREM Z BURAKA Z KOZIM SEREM

DANIE GŁÓWNE

KARP Z PIECA PODANY PIECZONYMI WARZYWAMI
lub
PIERŚ FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI Z KASZĄ GRYCZANĄ

DESER

SERNIK Z WIŚNIAMI
lub
KREM O SMAKU POMARAŃCZY Z MALINAMI

KOMPOT Z SUSZU(200ml/os.)

Prosimy o wybranie 1 zestawu z menu.
Wszystkie dania są serwowane.

PRZYSTAWKA

ŁOSOŚ WĘDZONY Z MUSEM CHRZANOWO-JAJECZNYM
lub
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (3szt.)

ZUPA

BULION GRZYBOWY Z MAKARONEM NALEŚNIKOWYM
lub
KREM PIECZARKOWY Z GRZANKĄ KORZENNĄ

DANIE GŁÓWNE

ŁOSOŚ W SOSIE CYTRYNOWYM, ZIEMNIACZANE GRATIN, WARZYWA ZIOŁOWE
lub
KACZKA PIECZONA Z KORZENNĄ KAPUSTĄ MODRĄ, KLUSKA GALUSKA

DESER

PIERNIK KORZENNY Z SOSEM ŚLIWKOWYM
lub
CIASTO CZEKOLADOWE

KOMPOT Z SUSZU(200ml/os.)

Prosimy o wybranie 1 zestawu z menu.
Wszystkie dania są serwowane.

PRZYSTAWKA

ROLADA Z KACZKI Z DRESSINGIEM MALINOWYM I KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI
lub
RYBA WĘDZONA Z SALSĄ WARZYWNĄ

ZUPA

KREM BOROWIKOWY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM
lub
ZUPA RYBNA Z POMIDORAMI I MAKARONEM GRANDINE

DANIE GŁÓWNE

DORSZ Z KURKAMI, PIECZONYM ZIEMNIAKIEM I KISZONĄ KAPUSTĄ
lub
PIECZEŃ Z DZICZYZNY PODANA Z PURE Z ZIEMNIAKA, KARMELIZOWANY BURAK

DESER

STRUDEL MAKOWY Z BAKALIAMI
lub
PANNA COTTA MIGDAŁOWA Z MAKIEM

KOMPOT Z SUSZU(200ml./os)

Prosimy o wybranie 1 zestawu z menu.
Wszystkie dania są serwowane.

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK (prosimy o wybór 6 pozycji):

– ryba w sosie greckim
– pstrąg w pomidorowej galarecie
– śledzik w śmietanowej zalewie
– carpaccio z łososia wędzonego z dresingiem
– pasztet grzybowy
– pieczarki faszerowane w cieście
– makiełki z bakaliami
– sałatka tradycyjna warzywna
– sałatka śledziowa z ziemniakami
– masło, pieczywo

3 szt. na os. 25,-/os.

BUFET
KAWA – HERBATA – WODA W DZBANKACH

cena 10,-/os.

ZUPY:

– BARSZCZ CZERWONY POSTNY 1litr/28zł
– GRZYBOWA Z ŁAZANKAMI 1litr/40zł
– BULION GRZYBOWY Z MAKARONEM NALEŚNIKOWYM 1litr/35zł
– KREM Z BURAKA I CZERWONEJ KAPUSTY 1litr/30zł

MIĘSA OBIADOWE:

– FILET Z KARPIA W MIGDAŁACH ok.200g/25zł
– POLĘDWICA Z DORSZA PANIEROWANA ok.200g/26zł
– ŁOSOŚ Z PIECA ok.200g/35zł
– SANDACZ Z WARZYWAMI ok.200g/28zł
– ROLADKA WIEPRZOWA Z KAPUSTĄ KISZONA I GRZYBAMI minimum 4p./80zł
– KACZKA W CAŁOŚCI PIECZONA Z JABŁKAMI 1szt.(4porcje)/90zł
– UDKO Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM minimum 4p./72zł

NA PRZEKĄSKĘ:

– KARP W GALARECIE minimum 5p./50zł
– ŁOSOŚ W GALARECIE minimum 5p./60zł
– PSTRĄG W GALARECIE POMIDOROWEJ minimum 5p./55zł
– RYBA PO GRECKU minimum 5p./45zł
– ŚLEDŹ W BURACZKACH Z CHRZANEM 0,5kg/40zł
– ŚLEDŹ W OLEJU TRADYCYJNY LUB ŚMIETANIE 0,5kg/35zł
– PASZTET GRZYBOWY 1kg/45zł
– PASZTET ZE ŚLIWKĄ I ŻURAWINĄ 1kg/40zł
– KACZKA FASZEROWANA SŁODKO-SŁONA W CAŁOŚCI (ok. 2 -2,5kg) 1kg/160zł
– KARCZEK PIECZONY W ZIOŁACH 1kg/60zł
– SCHAB SOU-VIDE Z MORELĄ SUSZONĄ 1kg/65zł
– SAŁATKA WARZYWNA 1kg/45zł
– SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z JAJKIEM I PIECZARKAMI 1kg/38zł

DODATKI:

– KROKIETY PANIEROWANE Z FARSZEM PIECZARKOWYM 1szt./6zł
– PASZTECIKI Z KAPUSTA I GRZYBAMI 1kg/30zł
– PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI minimum 10szt/60zł
– PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ minimum 10szt/55zł
– KAPUSTA Z GROCHEM 1kg/40zł
– KOMPOT Z SUSZONYCH OWOCÓW 1litr/ 22zł

COŚ NA SŁODKO (45zł za kg):

– PIERNIK KORZENNY W POLEWIE CZEKOLADOWEJ
– ROLADA MAKOWA Z BAKALIAMI ok. 1,5 – 2kg
– SERNIK SZWARCWALDZKI Z RODZYNKAMI

ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ DO DNIA 19.12.2019

ODBIÓR 24.12.2019 w godzinach 8.00-12.00

opakowania jednorazowe dodatkowo płatne