Propozycje menu wigilijnego dla firm oraz na wynos

PRZYSTAWKA

PASZTET ZE ŚLIWKĄ
lub
ŚLEDŹ Z JABŁKIEM I ORZECHAMI

ZUPA

BARSZCZ CZERWONY Z CIASTKIEM GRZYBOWYM
lub
KREM Z BURAKA Z KOZIM SEREM

DANIE GŁÓWNE

KARP Z PIECA PODANY PIECZONYMI WARZYWAMI
lub
PIERŚ FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI Z KASZĄ GRYCZANĄ

DESER

SERNIK Z WIŚNIAMI
lub
KREM O SMAKU POMARAŃCZY Z MALINAMI

KOMPOT Z SUSZU(200ml/os.)

Prosimy o wybranie 1 zestawu z menu.
Wszystkie dania są serwowane.

PRZYSTAWKA

ŁOSOŚ WĘDZONY Z MUSEM CHRZANOWO-JAJECZNYM
lub
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (3szt.)

ZUPA

BULION GRZYBOWY Z MAKARONEM NALEŚNIKOWYM
lub
KREM PIECZARKOWY Z GRZANKĄ KORZENNĄ

DANIE GŁÓWNE

ŁOSOŚ W SOSIE CYTRYNOWYM, ZIEMNIACZANE GRATIN, WARZYWA ZIOŁOWE
lub
KACZKA PIECZONA Z KORZENNĄ KAPUSTĄ MODRĄ, KLUSKA GALUSKA

DESER

PIERNIK KORZENNY Z SOSEM ŚLIWKOWYM
lub
CIASTO CZEKOLADOWE

KOMPOT Z SUSZU(200ml/os.)

Prosimy o wybranie 1 zestawu z menu.
Wszystkie dania są serwowane.

PRZYSTAWKA

ROLADA Z KACZKI Z DRESSINGIEM MALINOWYM I KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI
lub
RYBA WĘDZONA Z SALSĄ WARZYWNĄ

ZUPA

KREM BOROWIKOWY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM
lub
ZUPA RYBNA Z POMIDORAMI I MAKARONEM GRANDINE

DANIE GŁÓWNE

DORSZ Z KURKAMI, PIECZONYM ZIEMNIAKIEM I KISZONĄ KAPUSTĄ
lub
PIECZEŃ Z DZICZYZNY PODANA Z PURE Z ZIEMNIAKA, KARMELIZOWANY BURAK

DESER

STRUDEL MAKOWY Z BAKALIAMI
lub
PANNA COTTA MIGDAŁOWA Z MAKIEM

KOMPOT Z SUSZU(200ml./os)

Prosimy o wybranie 1 zestawu z menu.
Wszystkie dania są serwowane.

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK (prosimy o wybór 6 pozycji):

– ryba w sosie greckim
– pstrąg w pomidorowej galarecie
– śledzik w śmietanowej zalewie
– carpaccio z łososia wędzonego z dresingiem
– pasztet grzybowy
– pieczarki faszerowane w cieście
– makiełki z bakaliami
– sałatka tradycyjna warzywna
– sałatka śledziowa z ziemniakami
– masło, pieczywo

3 szt. na os. 25,-/os.

BUFET
KAWA – HERBATA – WODA W DZBANKACH

cena 10,-/os.

ZUPY

– BARSZCZ CZERWONY POSTNY 1 litr/28zł
– GRZYBOWA Z MAKRONEM ŁAZANKI 1 litr/40zł
– BULION GRZYBOWY Z MAKARONEM NALEŚNIKOWYM 1 litr/36zł
– KREM Z BURAKA I CZERWONEJ KAPUSTY 1 litr/32zł

MIĘSA OBIADOWE

– FILET Z KARPIA W MIGDAŁACH ok. 200g/26zł
– POLĘDWICA Z DORSZA PANIEROWANA ok. 200g/26zł
– ŁOSOŚ Z PIECA ok. 200g/35zł
– SANDACZ Z WARZYWAMI ok. 200g/28zł
– ROLADKA WIEPRZOWA Z KAPUSTĄ KISZONA I GRZYBAMI minimum 4p./80zł
– KACZKA W CAŁOŚCI PIECZONA Z JABŁKAMI 1szt. (4porcje)/100zł
– UDKO Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM minimum 4p./72zł

NA PRZEKĄSKĘ

– KARP W GALARECIE minimum 5p./50zł
– ŁOSOŚ W GALARECIE minimum 5p./60zł
– PSTRĄG W GALARECIE POMIDOROWEJ minimum 5p./55zł
– RYBA PO GRECKU minimum 5p./45zł
– ŚLEDŹ W BURACZKACH Z CHRZANEM 0,5kg/40zł
– ŚLEDŹ W OLEJU TRADYCYJNY LUB ŚMIETANIE 0,5kg/35zł
– PASZTET GRZYBOWY 1kg/45zł
– PASZTET ZE ŚLIWKĄ I ŻURAWINĄ 1kg/40zł
– KACZKA FASZEROWANA SŁODKO-SŁONA W CAŁOŚCI 1kg/180zł
– KARCZEK W ZIOŁACH PIECZONYMI 1kg/65zł
– SCHAB SOU-VIDE Z MORELĄ SUSZONĄ 1kg/65zł
– SAŁATKA WARZYWNA 1kg/45zł
– SAŁATKA Z PEKIŃSKIEJ Z JAJKIEM I PIECZARKĄ 1kg/40zł

DODATKI

– KROKIETY PANIEROWANE Z FARSZEM PIECZARKOWYM 1szt./6,50zł
– PASZTECIKI Z KAPUSTA I GRZYBAMI 1kg/35zł
– PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI minimum 10szt/36zł
– PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ minimum 10szt/33zł
– KAPUSTA Z GROCHEM 1kg/55zł
– KOMPOT Z SUSZONYCH OWOCÓW 1litr/25zł
– USZKA GRZYBOWE/ MIĘSNE 4,50 zł – 5 szt.

COŚ NA SŁODKO (45zł za kg)

– PIERNIK KORZENNY W POLEWIE CZEKOLADOWEJ
– ROLADA MAKOWA Z BAKALIAMI
– SERNIK SZWARDZWALDZKI Z RODZYNKAMI

ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ DO DNIA 21.12.2020 POD NUMEREM (43) 676 20 20