Loading...
Dzikie Wino – oferta wigilijna 2018 2018-11-20T20:50:24+00:00

Propozycje menu wigilijnego dla firm oraz na wynos

Opłatek

Duet śledzia oliwa z cebulką / śmietanowa pierzynka
Postny barszcz czerwony / krokiet grzybowy
Filet z miruny / puree ziemniaczane /salsa pomidorowa
Panna cotta migdałowa z makiem

Opłatek

Rillettes z pstrąga wędzonego na grzance korzennej
Grzybowa z łazankami
Karp smażony /ziemniaki gotowane / kapusta z grochem
Makowiec z bita śmietaną

Opłatek

Quisze ze szpinakiem i łososiem wędzonym w cieście francuskim
Bulion grzybowy z makaronem naleśnikowym
Polędwica z dorsza / modra kapusta / ziemniak opiekany w ziołach
Piernik staropolski / sos śliwkowy / gałka loda
Pierogi z kapustą i grzybami (4szt/os.)

Prosimy o wybranie 6-7 rodzajów

– pasztet grzybowy
– duszone pieczarki w cieście
– makiełki z bakaliami
– śledź w śmietanie
– śledź w oleju z cebulką
– ryba po grecku
– pstrąg w galarecie
– tatar ze śledzia
– roladki z łososia wędzonego z jajkiem
– roladki śledziowe z pastą rybną
– tradycyjna sałatka warzywna
– sałatka nicejska z tuńczykiem

Dodatkowo
Kompot z suszu (250ml) – 7zł
Grzane wino(250ml) – 10zł
Stół kawowo-herbaciany – 10zł

Postny barszcz czerwony – 20 zł / 1 litr
Zupa grzybowa z łazankami – 30 zł / 1 litr

Paszteciki z kapusta i grzybami – 3 zł / 1 szt
Krokiety panierowane z farszem pieczarkowym – 4,50 zł / 1 szt.
Pierogi z kapustą i grzybami – 15 zł / 10 szt.

Kapusta z grochem – 60 zł / 1 kg
Kapusta kiszona na miodzie z kminkiem i boczkiem – 50 zł / 1 kg

Karp w galarecie – minimum 5 porcji / 40 zł
Łosoś w galarecie – minimum 5 porcji / 45 zł
Tatar z łososia – 15 zł / 100 g
Roladka z łososia wędzonego z jajkiem – minimum 5 porcji / 40 zł
Ryba po grecku (dorsz) – minimum 5 porcji / 35 zł
Śledź w oleju z cebulką – 30 zł / 0,5 kg
Śledź w śmietanie z jabłkiem – 30 zł / 0,5 kg
Pasztet grzybowy z warzywami – 40 zł / 1 kg
Pasztet domowy ze śliwką i żurawiną – 35 zł / 1 kg
Kaczka faszerowana w całości – 140 zł / szt.
Boczek rolowany z czosnkiem i majerankiem – 55 zł / 1 kg
Schab ze śliwką – 59 zł / 1 kg
Karczek pieczony w ziołach – 55 zł / 1 kg
Wigilijna sałatka warzywna – 40 zł / 1 kg

Filet z karpia smażony w migdałach – 20 zł / 200 g
Łosoś z pieca z sosem ziołowym – 30 zł / 200 g
Sandacz w sosie cytrynowym – 25 zł / 200 g

Kaczka pieczona w całości z sosem z żurawiny – 1 szt (4 porcje) / 70 zł
Polędwiczka wieprzowa z sosem z grzybów leśnych – minimum 4 porcje / 72 zł
Filet kukurydziany w sosie kurkowym – minimum 4 porcje / 64 zł

Kompot z suszonych owoców – 18 zł / litr

Ciasta
Sernik z rodzynkami
Piernik korzenny oblany czekoladą
Rolada makowa z bakaliami
40 zł / kg

Zamówienia przyjmujemy do dnia 20.12.2018 (czwartek)