Propozycje menu wigilijnego dla firm oraz na wynos
Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
1. Pasztet ze śliwką
2. Śledź z jabłkiem i orzechami
Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
1. Barszczyk czerwony z ciastkiem grzybowym
2. Krem z buraka z kozim serem
Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
1. Karp z pieca podany z pieczonymi warzywami
2. Pierś faszerowana grzybami leśnymi z kaszą gryczaną
Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
1. Sernik z wiśniami
2. Krem o smaku pomarańczy z malinami
Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.
Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
1. Łosoś wędzony z musem chrzanowo – jajecznym
2. Pierogi z kapustą i grzybami (3szt.)
Zupa do wyboru:(prosimy o wybór 1 pozycji)
1. Bulion grzybowy z makaronem naleśnikowym
2. Krem pieczarkowy z grzanką korzenną
Danie główne do wyboru:(prosimy o wybór 1 pozycji)
1. Łosoś w sosie cytrynowym z ziemniaczanym gratin, warzywa ziołowe
2. Kaczka pieczona z korzenną kapustą modrą, kluska galuska
Deser do wyboru:(prosimy o wybór 1 pozycji)
1. Piernik korzenny z sosem śliwkowym
2. Ciasto czekoladowe
Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.
Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
1. Roladki z kaczki z dressingiem malinowym i konfiturą z czerwonej cebuli
2. Ryba wędzona z salsą warzywną
Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
1. Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
2. Zupa rybna z pomidorami i makaronem grandine
Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
1. Dorsz z kurkami , pieczonym ziemniakiem i kiszoną kapustą
2. Pieczeń z dziczyzny podana z pure z ziemniaka i karmelizowanym burakiem
Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
1. Strudel makowy z bakaliami
2. Panna Cotta migdałowa z makiem
Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.
Oferujemy dodatkowo:
Zimne zakąski ( prosimy o wybór 6 pozycji ) – 40 zł/os.
– ryba w sosie greckim
– pstrąg w pomidorowej galarecie
– śledzik w śmietanowej zalewie
– carpaccio z łososia wędzonego z dresingiem
– pasztet grzybowy
– pieczarki faszerowane w cieście
– makiełki z bakaliami
– sałatka tradycyjna warzywna
– sałatka śledziowa z ziemniakami
– masło, pieczywo
Bufet – 15 zł/os.
Kawa / Herbata / Woda w dzbankach
Napoje:
Sok 1 l – 12 zł
Napój gazowany – 8 zł
Kompot z suszu 200 ml – 6 zł (dostępny tylko na zamówienie)
Dodatkowa zupa 18 zł/os.
1. Zupa tajska
2. Zupa rybna
Przy zamówieniu dodatkowo zimnych zakąsek lub kolejnego ciepłego posiłku czas trwania imprezy wydłuża się o 2 godziny.
ZUPY
– BARSZCZ CZERWONY POSTNY 1 litr / 33zł
– GRZYBOWA Z MAKARONEM ŁAZANKI 1 litr / 42zł
– BULION GRZYBOWY Z MAKARONEM NALEŚNIKOWYM 1 litr / 40zł
– KREM Z BURAKA I CZERWONEJ KAPUSTY 1 litr / 38zł
MIĘSA OBIADOWE
– FILET Z KARPIA W MIGDAŁACH ok.200g / 28zł
– POLĘDWICA Z DORSZA PANIEROWANA ok.200g / 28zł
– ŁOSOŚ Z PIECA ok.200g / 39zł
– SANDACZ Z WARZYWAMI ok.200g / 32zł
– ROLADKA WIEPRZOWA Z KAPUSTĄ KISZONĄ I GRZYBAMI minimum 4p. / 90zł
– KACZKA W CAŁOŚCI PIECZONA Z JABŁKAMI 1szt.(4porcje) / 120zł
– UDKO Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM minimum 4p. / 74zł
NA PRZEKĄSKĘ
– KARP W GALARECIE minimum 5p. / 55zł
– ŁOSOŚ W GALARECIE minimum 5p. / 65zł
– PSTRĄG W GALARECIE POMIDOROWEJ minimum 5p. / 60zł
– RYBA PO GRECKU minimum 5p. / 50zł
– ŚLEDŹ W BURACZKACH Z CHRZANEM 0,5kg / 42zł
– ŚLEDŹ W OLEJU TRADYCYJNY LUB ŚMIETANIE 0,5kg / 38zł
– PASZTET GRZYBOWY 1kg / 48zł
– PASZTET ZE ŚLIWKĄ I ŻURAWINĄ 1kg / 55zł
– KACZKA FASZEROWANA SŁODKO-SŁONA W CAŁOŚCI ok.2kg / 200zł
– KARCZEK W ZIOŁACH PIECZONYMI 1kg / 70zł
– SCHAB SOU-VIDE Z MORELĄ SUSZONĄ 1kg / 70zł
– SAŁATKA WARZYWNA 1kg / 50zł
– SAŁATKA Z PEKIŃSKIEJ Z JAJKIEM I PIECZARKĄ 1kg / 45zł
DODATKI
– KROKIETY PANIEROWANE Z FARSZEM PIECZARKOWYM 1szt. / 8zł
– PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 1kg / 40zł
– PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI minimum 10szt. / 45zł
– PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ minimum 10szt. / 39zł
– KAPUSTA Z GROCHEM 1kg / 55zł
– KOMPOT Z SUSZONYCH OWOCÓW 1 litr / 30zł
– USZKA GRZYBOWE/ MIĘSNE 7,5 zł – 5 szt.
COŚ NA SŁODKO (55zł / kg)
– PIERNIK KORZENNY W POLEWIE CZEKOLADOWEJ
– ROLADA MAKOWA Z BAKALIAMI
– SERNIK SZWARCWALDZKI Z RODZYNKAMI