Propozycja dla Firm
Propozycje menu wigilijnego 55 zł / osobę
Opłatek
Tradycyjna zupa grzybowa z łazankami
Polędwica z dorsza zapiekana pod pierzynką z pomidorów z płatkami czosnku oraz pieprzem młotkowanym w towarzystwie opiekanych ziemniaków i surówki z białej kapusty
Kremowy sernik biskupi z rodzynkami podany na sosie wiśniowym z bitą śmietaną
kawa, herbata
lub
Opłatek
Postny barszczyk czerwony na tradycyjnym zakwasie podany z grzybowymi uszkami
Okoń morski zroszony masłem na sosie greckim podany z młodymi ziemniakami z wody oraz surówką z kiszonej kapusty z jabłkiem
Makiełki w duecie z chmurką bitej śmietany z płatkami migdałów
kawa, herbata
Propozycje menu wigilijnego za 70 zł / osobę
Opłatek
Łosoś marynowany podany na sałatach skropiony dresingiem z dodatkiem gorczycy
Zupa rybna pachnąca tymiankiem z warzywami julienne oraz groszkiem ptysiowym
Karp smażony podany na gotowanych talarkach ziemniaczanych zroszony masłem klarowanym podany z bukietem surówek
Szarlotka na gorąco z lodami cynamonowymi i bitą śmietaną
Grzane wino pachnące przyprawami korzennymi i wanilią
lub
Opłatek
Domowe pierogi z kapustą i grzybami polane masłem z rumianą cebulką
Wigilijny barszcz czerwony serwowany z krokietem grzybowymi
Pstrąg na sosie muślinowym podany ze szpeclami ziołowymi oraz sałatą winegret
Kremowy sernik w duecie z piernikiem podanym na gorących powidłach śliwkowych
białe wino, woda mineralna z cytryną
Menu wigilijne 12 dań za 100zł / osobę
Opłatek
Postny barszczyk czerwony podany z pasztecikiem grzybowym
Karp smażony z płatkami migdałów z młodymi ziemniakami oraz bukietem surówek
Kompot z suszu
Piernik korzenny na ciepło z lodami śliwkowymi i bitą śmietaną
Pierogi z kapustą i grzybami zroszone masłem klarowanym
Duszone pieczarki faszerowane podane na bukiecie sałat
Zimne przekąski 3 szt na osobę
Tymbaliki z łososia
Ryba po grecku
Śledź pod śmietanową pierzynką
Makiełki
Quise z łososia wędzonego ze szpinakiem
Kawa, herbata, woda, białe wino
Propozycja menu wigilijnego za 120 zł / osobę
Quise z łososia wędzonego ze szpinakiem zapiekane w cieście francuskim podane gorące na bukiecie sałat z dipem jogurtowo koperkowym
Zupa grzybowa przygotowana na maślakach z tradycyjnymi domowymi łazankami i warzywami julienne
Filet karpia usmażony na złoto, zroszony klarowanym masłem z dodatkiem płatków migdałów na puree z dodatkiem grochu i prażonej cebulki przybrany modrą kapustą
Piernik staropolski podany na gorącym sosie śliwkowym oraz szarlotka na gorąco podane z lodami cynamonowymi bitą śmietaną
Zimne przekąski 4 na os.
Tatar z łososia z klasycznymi dodatkami
Pstrąg w galarecie garnirowany jajkiem i warzywami
Tymbaliki z łososia, Makiełki z bakaliami
Pasztet z grzybów, jajka faszerowane z kawiorem
Duszone pieczarki w cieście
Barszczyk czerwony na tradycyjnym zakwasie podany z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami podsmażone na maśle z dodatkiem cebulki
Propozycje dań wigilijnych na wynos w restauracji „DZIKIE WINO”
Karp smażony 100g – 10 zł
Pierogi z kapustą i grzybami 100g- 4 zł
Łosoś parowany w galarecie – 100g – 10 zł
Roladka z łososia wędzonego z jajkiem przepiórczym – 1 szt-7 zł
Pieczarki duszone faszerowane – 100g – 7 zł
Śledź w oleju – 100g – 7 zł
Ryba po grecku (tilapia)- 100g – 7 zł
Makiełki – 100g – 7 zł
Zupa grzybowa z łazankami – 1l- 10 zł
Kapusta z grochem – 100g – 5 zł
Tymbalik z łososia – 1 szt – 6 zł
Barszczyk czerwony postny – 1l – 10 zł
Kompot z suszu – 1l – 10 zł
Dorsz filet smażony – 100g – 10 zł
Pasztet – 1kg – 10 zł