Zapraszamy Państwa do zapoznania się z ofertą dań wigilijnych dla firm oraz klientów indywidualnych.

Propozycje menu wigilijnego 60 zł od osoby

  • Opłatek
  • Tradycyjna zupa grzybowa z łazankami
  • Polędwica z dorsza zapiekana pod pierzynką z pomidorów z płatkami czosnku oraz pieprzem młotkowanym w towarzystwie opiekanych ziemniaków i surówki z białej kapusty
  • Kremowy sernik biskupi z rodzynkami podany na sosie wiśniowym z bitą śmietaną
  • Kawa, herbata, woda

lub

  • Opłatek
  • Postny barszczyk czerwony na tradycyjnym zakwasie podany z grzybowymi uszkami
  • Okoń morski zroszony masłem na sosie greckim podany z młodymi ziemniakami z wody oraz surówką z kiszonej kapusty z jabłkiem
  • Makiełki w duecie z chmurką bitej śmietany z płatkami migdałów
  • Kawa, herbata, woda

Propozycje menu wigilijnego za 75 zł od osoby

  • Opłatek
  • Łosoś marynowany podany na sałatach skropiony dresingiem z dodatkiem gorczycy
  • Zupa rybna pachnąca tymiankiem z warzywami julienne oraz groszkiem ptysiowym
  • Karp smażony podany na gotowanych talarkach ziemniaczanych zroszony masłem klarowanym podany z bukietem surówek
  • Szarlotka na gorąco z lodami cynamonowymi i bitą śmietaną
  • Grzane wino pachnące przyprawami korzennymi i wanilią

lub

  • Opłatek
  • Domowe pierogi z kapustą i grzybami polane masłem z rumianą cebulką
  • Wigilijny barszcz czerwony serwowany z krokietem grzybowymi
  • Pstrąg na sosie muślinowym podany ze szpeclami ziołowymi oraz sałatą winegret
  • Kremowy sernik w duecie z piernikiem podanym na gorących powidłach śliwkowych
  • Białe wino

Propozycja menu wigilijnego za 85 zł od osoby

  • Zimna przystawka dwuelementowa: tatar z pstrąga wędzonego w asyście łososia marynowanego a la gravlaks, muśniętego musztardą Dion, pachnącego świeżym koperkiem

lub

  • Ciepła przystawka: pierożki z grzybami, warzywami juliene i creme fraische.
  • Barszcz czerwony postny, na naturalnym zakwasie, z pasztecikiem nadziewanym kapustką kiszoną.
  • Filet z tilapii, smażony na maśle, zapiekany z sosem greckim, muśnięty kremowym serem, w asyście ziemniaków oraz surówki z czerwonej kapusty z jabłkiem.
  • Domowy sernik podawany na gorącym sosie malinowym i bitą śmietaną.

Zimne przekąski 2 szt. na os :

  • Śledź w śmietanie
  • Pieczarki faszerowane
  • Makiełki
  • Pasztet z grzybów.

Propozycja menu wigilijnego za 95 zł od osoby

  • Zimna przystawka dwuelementowa: klasycznie podany śledzik w śmietanie i śledzik w oleju i z cebulką

lub

  • Ciepła przystawka: pieczarki faszerowane, zapiekane z pomidorkami cherry i mozarellą podane na bukiecie sałat z sosem winegret.
  • Bulion grzybowy z płatkami borowika, podany z makaronem naleśnikowy.
  • Łosoś parowany w sosie muślinowym w asyście brokułów i biało czarnego ryżu.
  • Szarlotka na gorąco z lodami waniliowymi.

Zimne przekąski 2 szt. na os:

  • Ryba po grecku
  • Tatar z łososia
  • Pasztet z grzybów
  • Pierożki z kapustą i grzybami obsmażane na maśle z cebulką
  • Kutia

Propozycja menu wigilijnego za 100 zł od osoby

  • Sałata nicejska (bukiet sałat, tuńczyk, jajo po benedyktyńsku, ubrane cząstkami pomidorów, doprawione sosem winegret)

lub

  • Borowiki w śmietanie posypane świeżym koperkiem.
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym.
  • Sum w pomidorach z ćwiartkami ziemniaków pachnący czosnkiem i pieprzem młotkowanym z surówka z kiszonej kapusty.
  • Makowiec na gorącym sosie czekoladowym z bitą śmietaną.

Zimne przekąski 2 szt. na os:

  • Koktajl z krewetek na sosie koniakowym
  • Jaja faszerowane w skorupkach
  • Roladki z łososia wędzonego z kremem serowym, jajkiem przepiórczym i kaparami, Zapiekane pieczarki
  • Kompot z suszu

Menu wigilijne 12 dań za 100zł od osoby

  • Opłatek
  • Postny barszczyk czerwony podany z pasztecikiem grzybowym
  • Karp smażony z płatkami migdałów z młodymi ziemniakami oraz bukietem surówek
  • Kompot z suszu
  • Piernik korzenny na ciepło z lodami śliwkowymi i bitą śmietaną
  • Pierogi z kapustą i grzybami zroszone masłem klarowanym
  • Duszone pieczarki faszerowane podane na bukiecie sałat

Zimne przekąski 3 szt. na os

  • Tymbaliki z łososia
  • Ryba po grecku
  • Śledź pod śmietanową pierzynką
  • Makiełki
  • Quise z łososia wędzonego ze szpinakiem
  • Pieczarki faszerowane

Propozycja menu wigilijnego za 120 zł od osoby

  • Quise z łososia wędzonego ze szpinakiem zapiekane w cieście francuskim podane gorące na bukiecie sałat z dipem jogurtowo koperkowym
  • Zupa grzybowa przygotowana na maślakach z tradycyjnymi domowymi łazankami i warzywami Julienie
  • Filet karpia usmażony na złoto, zroszony klarowanym masłem z dodatkiem płatków migdałów na puree z dodatkiem grochu i prażonej cebulki przybrany modrą kapustą
  • Piernik staropolski podany na gorącym sosie śliwkowym oraz szarlotka na gorąco podane z lodami cynamonowymi bitą śmietaną

Zimne przekąski 3 na os.

  • Tatar z łososia z klasycznymi dodatkami
  • Pstrąg w galarecie garnirowany jajkiem i warzywami
  • Tymbaliki z łososia
  • Makiełki z bakaliami
  • Pasztet z grzybów
  • Jajka faszerowane z kawiorem
  • Duszone pieczarki w cieście
  • Barszczyk czerwony na tradycyjnym zakwasie podany z uszkami
  • Pierogi z kapustą i grzybami podsmażone na maśle z dodatkiem cebulki

Potrawy wigilijne na wynos

W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia proponujemy Państwu specjalną ofertę dań świątecznych na wynos

  • Wigilijna zupa grzybowa z domowymi łazankami – 15zł / litr
  • Tradycyjny barszcz czerwony z uszkami – 15 zł / litr
  • Paszteciki z kapusta i grzybami – 18zł / kg
  • Krokiety panierowane z mięsem – 15zł / kg
  • Kapusta z grochem – 6zł / 100g
  • Pierogi z kapustą i leśnymi grzybami – 4zł / 100g
  • Karp smażony w dzwonki – 15zl / 200g
  • Łosoś z pieca – 15zł / 150g
  • Polędwica z dorsza pieczona – 15zł / 150g
  • Pasztet domowy – 10zł / 1 kg
  • Karp w galarecie – 12zł / 100g
  • Łosoś w glazurze – 10zł / 100g
  • Tymbaliki z łososia z warzywkami – 7zł / szt
  • Ryba po grecku (dorsz) – 7zł / 100g
  • Roladka z łososia z jajkiem przepiórczym – 7zł / szt
  • Śledź w oleju lub śmietanie – 7zł / 100g
  • Śledź po kaszubsku ze śliwką – 8zł / 100g
  • Sałatka tradycyjna warzywna – 36zł / kg
  • Makiełki – 7zł / 100g
  • Kaczka w całości faszerowana – 60zł / kg (około 2,5kg)
  • Schab ze śliwką pokryty auszpikiem – 45zł za kg
  • Galantyna z kurczaka z owocami – 35zł / kg
  • Kompot z suszu – 12zł / litr
  • Ciasta: 39zł / kg
  • Makowiec z bakaliami na kruchym cieście
  • Szarlotka tradycyjna
  • Sernik szwarcwaldzki

Zamówienia przyjmujemy do dnia 22.12.2013r.