Zapraszamy Państwa do zapoznania się z ofertą dań wigilijnych dla firm oraz klientów indywidualnych.
Propozycje menu wigilijnego 60 zł od osoby
- Opłatek
- Tradycyjna zupa grzybowa z łazankami
- Polędwica z dorsza zapiekana pod pierzynką z pomidorów z płatkami czosnku oraz pieprzem młotkowanym w towarzystwie opiekanych ziemniaków i surówki z białej kapusty
- Kremowy sernik biskupi z rodzynkami podany na sosie wiśniowym z bitą śmietaną
- Kawa, herbata, woda
lub
- Opłatek
- Postny barszczyk czerwony na tradycyjnym zakwasie podany z grzybowymi uszkami
- Okoń morski zroszony masłem na sosie greckim podany z młodymi ziemniakami z wody oraz surówką z kiszonej kapusty z jabłkiem
- Makiełki w duecie z chmurką bitej śmietany z płatkami migdałów
- Kawa, herbata, woda
Propozycje menu wigilijnego za 75 zł od osoby
- Opłatek
- Łosoś marynowany podany na sałatach skropiony dresingiem z dodatkiem gorczycy
- Zupa rybna pachnąca tymiankiem z warzywami julienne oraz groszkiem ptysiowym
- Karp smażony podany na gotowanych talarkach ziemniaczanych zroszony masłem klarowanym podany z bukietem surówek
- Szarlotka na gorąco z lodami cynamonowymi i bitą śmietaną
- Grzane wino pachnące przyprawami korzennymi i wanilią
lub
- Opłatek
- Domowe pierogi z kapustą i grzybami polane masłem z rumianą cebulką
- Wigilijny barszcz czerwony serwowany z krokietem grzybowymi
- Pstrąg na sosie muślinowym podany ze szpeclami ziołowymi oraz sałatą winegret
- Kremowy sernik w duecie z piernikiem podanym na gorących powidłach śliwkowych
- Białe wino
Propozycja menu wigilijnego za 85 zł od osoby
- Zimna przystawka dwuelementowa: tatar z pstrąga wędzonego w asyście łososia marynowanego a la gravlaks, muśniętego musztardą Dion, pachnącego świeżym koperkiem
lub
- Ciepła przystawka: pierożki z grzybami, warzywami juliene i creme fraische.
- Barszcz czerwony postny, na naturalnym zakwasie, z pasztecikiem nadziewanym kapustką kiszoną.
- Filet z tilapii, smażony na maśle, zapiekany z sosem greckim, muśnięty kremowym serem, w asyście ziemniaków oraz surówki z czerwonej kapusty z jabłkiem.
- Domowy sernik podawany na gorącym sosie malinowym i bitą śmietaną.
Zimne przekąski 2 szt. na os :
- Śledź w śmietanie
- Pieczarki faszerowane
- Makiełki
- Pasztet z grzybów.
Propozycja menu wigilijnego za 95 zł od osoby
- Zimna przystawka dwuelementowa: klasycznie podany śledzik w śmietanie i śledzik w oleju i z cebulką
lub
- Ciepła przystawka: pieczarki faszerowane, zapiekane z pomidorkami cherry i mozarellą podane na bukiecie sałat z sosem winegret.
- Bulion grzybowy z płatkami borowika, podany z makaronem naleśnikowy.
- Łosoś parowany w sosie muślinowym w asyście brokułów i biało czarnego ryżu.
- Szarlotka na gorąco z lodami waniliowymi.
Zimne przekąski 2 szt. na os:
- Ryba po grecku
- Tatar z łososia
- Pasztet z grzybów
- Pierożki z kapustą i grzybami obsmażane na maśle z cebulką
- Kutia
Propozycja menu wigilijnego za 100 zł od osoby
- Sałata nicejska (bukiet sałat, tuńczyk, jajo po benedyktyńsku, ubrane cząstkami pomidorów, doprawione sosem winegret)
lub
- Borowiki w śmietanie posypane świeżym koperkiem.
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym.
- Sum w pomidorach z ćwiartkami ziemniaków pachnący czosnkiem i pieprzem młotkowanym z surówka z kiszonej kapusty.
- Makowiec na gorącym sosie czekoladowym z bitą śmietaną.
Zimne przekąski 2 szt. na os:
- Koktajl z krewetek na sosie koniakowym
- Jaja faszerowane w skorupkach
- Roladki z łososia wędzonego z kremem serowym, jajkiem przepiórczym i kaparami, Zapiekane pieczarki
- Kompot z suszu
Menu wigilijne 12 dań za 100zł od osoby
- Opłatek
- Postny barszczyk czerwony podany z pasztecikiem grzybowym
- Karp smażony z płatkami migdałów z młodymi ziemniakami oraz bukietem surówek
- Kompot z suszu
- Piernik korzenny na ciepło z lodami śliwkowymi i bitą śmietaną
- Pierogi z kapustą i grzybami zroszone masłem klarowanym
- Duszone pieczarki faszerowane podane na bukiecie sałat
Zimne przekąski 3 szt. na os
- Tymbaliki z łososia
- Ryba po grecku
- Śledź pod śmietanową pierzynką
- Makiełki
- Quise z łososia wędzonego ze szpinakiem
- Pieczarki faszerowane
Propozycja menu wigilijnego za 120 zł od osoby
- Quise z łososia wędzonego ze szpinakiem zapiekane w cieście francuskim podane gorące na bukiecie sałat z dipem jogurtowo koperkowym
- Zupa grzybowa przygotowana na maślakach z tradycyjnymi domowymi łazankami i warzywami Julienie
- Filet karpia usmażony na złoto, zroszony klarowanym masłem z dodatkiem płatków migdałów na puree z dodatkiem grochu i prażonej cebulki przybrany modrą kapustą
- Piernik staropolski podany na gorącym sosie śliwkowym oraz szarlotka na gorąco podane z lodami cynamonowymi bitą śmietaną
Zimne przekąski 3 na os.
- Tatar z łososia z klasycznymi dodatkami
- Pstrąg w galarecie garnirowany jajkiem i warzywami
- Tymbaliki z łososia
- Makiełki z bakaliami
- Pasztet z grzybów
- Jajka faszerowane z kawiorem
- Duszone pieczarki w cieście
- Barszczyk czerwony na tradycyjnym zakwasie podany z uszkami
- Pierogi z kapustą i grzybami podsmażone na maśle z dodatkiem cebulki
Potrawy wigilijne na wynos
W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia proponujemy Państwu specjalną ofertę dań świątecznych na wynos
- Wigilijna zupa grzybowa z domowymi łazankami – 15zł / litr
- Tradycyjny barszcz czerwony z uszkami – 15 zł / litr
- Paszteciki z kapusta i grzybami – 18zł / kg
- Krokiety panierowane z mięsem – 15zł / kg
- Kapusta z grochem – 6zł / 100g
- Pierogi z kapustą i leśnymi grzybami – 4zł / 100g
- Karp smażony w dzwonki – 15zl / 200g
- Łosoś z pieca – 15zł / 150g
- Polędwica z dorsza pieczona – 15zł / 150g
- Pasztet domowy – 10zł / 1 kg
- Karp w galarecie – 12zł / 100g
- Łosoś w glazurze – 10zł / 100g
- Tymbaliki z łososia z warzywkami – 7zł / szt
- Ryba po grecku (dorsz) – 7zł / 100g
- Roladka z łososia z jajkiem przepiórczym – 7zł / szt
- Śledź w oleju lub śmietanie – 7zł / 100g
- Śledź po kaszubsku ze śliwką – 8zł / 100g
- Sałatka tradycyjna warzywna – 36zł / kg
- Makiełki – 7zł / 100g
- Kaczka w całości faszerowana – 60zł / kg (około 2,5kg)
- Schab ze śliwką pokryty auszpikiem – 45zł za kg
- Galantyna z kurczaka z owocami – 35zł / kg
- Kompot z suszu – 12zł / litr
- Ciasta: 39zł / kg
- Makowiec z bakaliami na kruchym cieście
- Szarlotka tradycyjna
- Sernik szwarcwaldzki