Restauracja Dzikie Wino

Czynna codziennie dla gości indywidualnych i hotelowych w godzinach Pn-Sb 12.00 – 21.00
Nd 12.00 – 19.00
Rezerwacja pod numerem 43 676 20 20.

Drodzy goście,
poza regularnym menu w naszej restauracji dostępne są dodatkowo specjalne propozycje szefa kuchni, które zmieniają się co kilka dni.
Zapraszamy!

Menu

Przystawki

Tatar wołowy
cebula / ogórek / oliwa szczypiorkowa / żółtko / pieczywo – 46,-

Pomidory z burattą
i grubo mielonym pieprzem
pomidory / oliwa / pieprz / pieczywo – 42,-

Sataje z kurczaka
sos imbirowo-limonkowy / sałata / ogórek kiszony – 39,-

Sałaty

Wołowina po tajsku
wybrane sałaty / groszek cukrowy / chili / boczniak 
/ sezam / kolendra / polędwica wołowa – 59,-

Grecka
ser feta / pomidor / papryka / ogórek / cebula / oliwki – 42,-

*do każdej sałaty bagietka korzenna

Wege

Pappardelle z boczniakiem
boczniak / makaron pappardelle / sos śmietanowy / parmezan – 46,-

Gnocchi
szpinak z mascarpone / parmezan – 44,-

Zupy

Tradycyjny rosół
makaron domowy ręcznie robiony – 22,-

Barszcz czerwony
tortellacci grzybowe – 26,-

Zupa dnia
zapytaj kelnera

Ryby / owoce morza

Pstrąg z pieca
cienka frytka / wybrane sałaty / cytryna – 64,-

Filet z sandacza
czarna soczewica z pomidorem / warzywa – 68,-

Krewetki z gruszką na sałacie
krewetki 10 szt. / gruszka / czosnek / zielone pesto 
/ bagietka – 69,-

Mule w śmietanie
czosnek / cebula / śmietana / zielenina / bagietka – 59,-
(opcjonalnie w białym winie)

Dla dzieci

Nuggetsy z kurczaka
cienkie frytki / tarta marchew / ketchup – 36,-

Dania główne

Kotlet de volaille
masło / ziemniaki puree / fasolka szparagowa – 46,-

Polędwiczka wieprzowa
ciemny sos chimichurri / ziemniak pieczony
/ rukola / pomidor – 54-

Cielęcina w sosie
kasza gryczana / kapusta zasmażana / sos – 67,-

Żeberka grillowane barbecue
sos BBQ / frytka stekowa / coleslaw – 59,-

Polik wołowy
kluska śląska / burak tarty na zimno – 66,-

Pieczona kaczka
jabłko gotowane / żurawina / pure dyniowe – 69,-

Stek z polędwicy
frytka stekowa / tzatziki / sałata – 109,-

Gulasz z dziczyzny
placek ziemniaczany / mizeria z kiszonego ogórka – 64,-

Desery

Crème brûlée
coulis malinowy – 27,-

Lody rzemieślnicze
3 smaki / bita śmietana / owoce – 29,-

Jabłka na kruchym ciastku
sos z białej czekolady / gałka loda / kruszonka – 26,-