Restauracja Dzikie Wino
Czynna codziennie dla gości indywidualnych i hotelowych w godzinach Pn-Sb 12.00 – 21.00
Nd 12.00 – 19.00
Rezerwacja pod numerem 43 676 20 20.
Drodzy goście,
poza regularnym menu w naszej restauracji dostępne są dodatkowo specjalne propozycje szefa kuchni, które zmieniają się co kilka dni.
Zapraszamy!
Menu
Przystawki
Tatar wołowy
cebula / ogórek / oliwa szczypiorkowa / żółtko / pieczywo – 46,-
Pomidory z burattą
i grubo mielonym pieprzem
pomidory / oliwa / pieprz / pieczywo – 42,-
Sataje z kurczaka
sos imbirowo-limonkowy / sałata / ogórek kiszony – 39,-
Sałaty
Wołowina po tajsku
wybrane sałaty / groszek cukrowy / chili / boczniak
/ sezam / kolendra / polędwica wołowa – 59,-
Grecka
ser feta / pomidor / papryka / ogórek / cebula / oliwki – 42,-
*do każdej sałaty bagietka korzenna
Wege
Pappardelle z boczniakiem
boczniak / makaron pappardelle / sos śmietanowy / parmezan – 46,-
Gnocchi
szpinak z mascarpone / parmezan – 44,-
Zupy
Tradycyjny rosół
makaron domowy ręcznie robiony – 22,-
Barszcz czerwony
tortellacci grzybowe – 26,-
Zupa dnia
zapytaj kelnera
Ryby / owoce morza
Pstrąg z pieca
cienka frytka / wybrane sałaty / cytryna – 64,-
Filet z sandacza
czarna soczewica z pomidorem / warzywa – 68,-
Krewetki z gruszką na sałacie
krewetki 10 szt. / gruszka / czosnek / zielone pesto
/ bagietka – 69,-
Mule w śmietanie
czosnek / cebula / śmietana / zielenina / bagietka – 59,-
(opcjonalnie w białym winie)
Dla dzieci
Nuggetsy z kurczaka
cienkie frytki / tarta marchew / ketchup – 36,-
Dania główne
Kotlet de volaille
masło / ziemniaki puree / fasolka szparagowa – 46,-
Polędwiczka wieprzowa
ciemny sos chimichurri / ziemniak pieczony
/ rukola / pomidor – 54-
Cielęcina w sosie
kasza gryczana / kapusta zasmażana / sos – 67,-
Żeberka grillowane barbecue
sos BBQ / frytka stekowa / coleslaw – 59,-
Polik wołowy
kluska śląska / burak tarty na zimno – 66,-
Pieczona kaczka
jabłko gotowane / żurawina / pure dyniowe – 69,-
Stek z polędwicy
frytka stekowa / tzatziki / sałata – 109,-
Gulasz z dziczyzny
placek ziemniaczany / mizeria z kiszonego ogórka – 64,-
Desery
Crème brûlée
coulis malinowy – 27,-
Lody rzemieślnicze
3 smaki / bita śmietana / owoce – 29,-
Jabłka na kruchym ciastku
sos z białej czekolady / gałka loda / kruszonka – 26,-