Wielkanoc 2018 w Dzikim Winie 2018-03-05T00:58:38+00:00

Oferta spotkań rodzinnych

Śniadanie Wielkanocne (propozycja) 85zł /za os.

Przekąski zimne

  • tartinki z łososiem wędzonym
  • schab pieczony z farszem chrzanowo-jajecznym
  • pasztet świąteczny z piklami
  • rolada z brzucha pachnąca ziołami
  • szynka wiejska podana z chrzanem
  • półmisek jaj faszerowanych
  • sałatka warzywna garnirowana szynką
  • sałatka brokułowa z jajkiem i pomidorami oraz z prażonymi migdałami
  • masło,pieczywo

Dania ciepłe

  • wielkanocny żur z jajem i świeżym koprem
  • biała kiełbasa pieczona z fasolą i boczkiem

Ciasta

  • baba wielkanocna z bakaliami
  • kremowy sernik

Stół kawowo – herbaciany + 0,5 l napoi na osobę

Zestawy obiadowe

Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Comber z królika w śmietanowej potrawce, ziemniaki pure,
modra kapusta
39zł/os.

Barszcz biały na wędzonce z białą kiełbasą i jajkiem
Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym, kluski włoskie gnocchi,
kapusta kiszona zasmażana
36zł/os.

Bulion rosołowy z kołdunami
Konfitowana noga z kaczki, kluski półfrancuskie , żurawina i
marchewka paryska
45zł/os.

Zupa cytrynowa z ryżem
Łosoś z pieca na warzywach blanszowanych, ziemniaki opiekane
42zł/os.

Zupa z pieczonych pomidorów i papryki
Filet z piersi w sosie jogurtowo-brokułowym na placku ziemniaczanym rosti
barwna sałata winegret
36zł/os.

Oferta dań na wynos

Zamówienia przyjmujemy do dnia 29.03.2018 pod numerem tel. tel. 43 676 20 20, tel. 501 580 330, info@dzikiewino.com.pl

BUFET ZIMNY

zamówienia przyjmujemy na min 5porcji

Jaja faszerowane pasta jajeczną z łososiem i oliwką – 45zł półmisek (10porcji)
Jaja faszerowane pieczarkami – 40zł półmisek (10porcji)
Jaja faszerowane musem z łososia wędzonego – 48zł półmisek (10porcji)
Jaja faszerowane musem chrzanowym i szynką – 45zł półmisek (10porcji)
Jaja faszerowane pastą z brokuła – 40zł półmisek (10porcji)
Schab po warszawsku – 65zl półmisek (10porcji)
Rolada z brzucha pieczona z ziołami – 40zł półmisek (10porcji)
Pasztet pachnący majerankiem z marmoladą z czerwonej cebuli – 35zł półmisek (10porcji)
Galantyna z kurczaka – 48zł półmisek (10porcji)
Rolada z kaczki z jabłkiem i rodzynką – 68zł półmisek (10porcji)
Galaretki z kurczaka (tymbaliki) – 45zł półmisek (10porcji)
Śledź po polsku z cebulką w oleju – 38złpółmisek (10porcji)
Tatar ze śledzia – 45złpółmisek (10porcji)
Sałatka jarzynowa – 36zł/kg
Sałatka z kurczaka na słodko – 38zł/kg

BUFET GORĄCY

Żur staropolski z białą kiełbasą – 10zł/1porcja
Flaki z boczniaka – 10zł/1porcja
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym – 10zł/porcja
Krem z pomidorów – 10zł/porcja
Rosół tradycyjny z makaronem domowym – 10zł/porcja
Pieczony karczek w sosie z zielonego pieprzu – 16,50zł/porcja
Filet z piersi kurczaka w sosie kurkowym – 19zł/porcja
Zrazy wołowe w sosie pieczeniowym (zam.min. 5porcji)- 24zl/porcja
Zraz wieprzowy z ogórkiem i boczkiem – 18zł/porcja
Sandacz w sosie cytrynowym – 24zł/porcja
Roladka z kurczęcia z serem i suszonymi pomidorami w sosie tymiankowym – 22zl/porcja

SŁODKOŚCI

Babka drożdżowa – 38zł/kg
Sernik domowy – 40zł/kg

Wszystkie potrawy możemy przygotować na półmiskach dostarczonych przez państwa lub na półmiskach jednorazowych.