Wigilia dla firm.

Menu nr 1 – 60zł /os.

Opłatek
Tradycyjna zupa grzybowa z łazankami
Dorsz z pieca w migdałach w towarzystwie pieczonych ziemniaków i marchewki paryskiej
Delikatny sernik z pomarańczą i bita śmietaną
kawa ,herbata,woda w dzbankach

lub

Opłatek
Barszczyk czerwony z pasztecikiem grzybowym
Filet z miruny w cieście podany z ziemniakami gotowanymi i surówką z kiszonej kapusty
Makiełki w duecie z chmurką bitej śmietany z płatkami migdałów
kawa, herbata, woda w dzbankach

Menu nr 2 – 75 zł/os.

Opłatek
Entree z łososia wędzonego na grzance z dresingiem gorczycowym
Zupa grzybowa z łazankami
Karp smażony z płatkami migdałów z ziemniakami oraz bukietem surówek
Panna cotta migdałowa z makiem
Grzane wino pachnące przyprawami korzennymi
kompot z suszu , kawa, herbata,woda w dzbankach

lub

Opłatek
Domowe pierogi z kapustą i grzybami polane masłem z rumianą cebulką
Wigilijny barszcz czerwony serwowany z krokietem grzybowym
Pstrąg na sosie muślinowym podany ze szpeclami ziołowymi oraz sałatą winegret
Kremowy sernik w duecie z piernikiem podany na gorących powidłach śliwkowych
Białe wino

Menu nr 3- 85 zł/os.

Tatar z pstrąga wędzonego w asyście łososia marynowanego a la gravlax, muśniętego musztardą Dion, pachnącego świeżym koperkiem
Zupa rybna z pomidorami i płatkami dorsza
Filet z tilapii, smażony na maśle, zapiekany z sosem greckim, muśnięty kremowym serem, w asyście ziemniaków oraz surówki z czerwonej kapusty z jabłkiem.
Ciasto czekoladowe z frużeliną wiśniową
Zimne przekąski 2 szt. na os.:
Śledź w śmietanie,
Pieczarki faszerowane,
Makiełki,
Pasztet z grzybów.
Ryba po grecku
kawa ,herbata ,woda

Menu nr 4 – 95 zł/os.

Zimna przystawka dwuelementowa -klasycznie podany śledzik w śmietanie i śledzik w oleju i z cebulką
Bulion grzybowy z płatkami borowika, podany z makaronem naleśnikowym
Łosoś parowany podany na szpinaku z talarkami ziemniaczanymi
Makowiec z pianką waniliową
Zimne przekąski 2 szt. na os:
Ryba po grecku,
duszone pieczarki w cieście
tymbaliki z łososia
Pasztet z grzybów
makiełki
kompot z suszu

Menu nr 5 – 100 zł/os.

Sałata nicejska (bukiet sałat, tuńczyk, jajo po benedyktyńsku, ubrane cząstkami pomidorów, doprawione sosem winegret)
lub
Borowiki w śmietanie posypane świeżym koperkiem.

Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym.
Karp z pieca z płatkami migdałów podany z ziemniakami z surówka z kiszonej kapusty.
Makowiec z bitą śmietaną.
Zimne przekąski 2 szt. na os:
Koktajl z krewetek na sosie koniakowym,
Jaja faszerowane w skorupkach,
Roladki z łososia wędzonego z kremem serowym, jajkiem przepiórczym i kaparami,
Zapiekane pieczarki,
Kompot z suszu.

Menu wigilijne 12 dań 110zł/os

Opłatek
Postny barszczyk czerwony podany z pasztecikiem grzybowym
Karp smażony z płatkami migdałów z młodymi ziemniakami oraz bukietem surówek
Kompot z suszu
Piernik korzenny na ciepło z lodami śliwkowymi i bitą śmietaną
Pierogi z kapustą i grzybami zroszone masłem klarowanym
Duszone pieczarki faszerowane podane na bukiecie sałat
Zimne przekąski 3 szt. na os
Śledź pod śmietanową pierzynką
Quise z łososia wędzonego ze szpinakiem
Pieczarki faszerowane
Tymbaliki z łososia
Ryba po grecku
Makiełki
kawa ,herbata ,woda

Menu wigilijne 120zł/os

Quise z łososia wędzonego ze szpinakiem zapiekane w cieście francuskim na bukiecie sałat z dipem jogurtowo koperkowym
Zupa grzybowa przygotowana na maślakach z tradycyjnymi domowymi łazankami i warzywami Julienie
Filet karpia usmażony na złoto, zroszony klarowanym masłem z dodatkiem płatków migdałów na puree z dodatkiem grochu i prażonej cebulki przybrany modrą kapustą
Piernik staropolski podany na sosie śliwkowym oraz szarlotka na gorąco podane z lodami cynamonowymi i bitą śmietaną
Pstrąg w galarecie garnirowany jajkiem i warzywami
Zimne przekąski 3szt/ os.
Tatar z łososia z klasycznymi dodatkami,
Tymbaliki z łososia ,
Makiełki z bakaliami,
Jajka faszerowane z kawiorem
Duszone pieczarki w cieście
Pasztet z grzybów,
Barszczyk czerwony na tradycyjnym zakwasie podany z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami podsmażone na maśle z dodatkiem cebulki kawa,herbata,woda


 

Oferta dań świątecznych na wynos.

Zamówienia przyjmujemy do dnia 22.12.2015r.

Wigilijna zupa grzybowa z domowymi łazankami 15zł/litr

Tradycyjny barszcz czerwony z uszkami 15 zł/litr

Paszteciki z kapustą i grzybami 18zł/kg

Krokiety panierowane z mięsem 15zł/kg

Kapusta z grochem 6zł / 100g

Bigos staropolski 40zł / kg

Pierogi z kapustą i leśnymi grzybami 4zł / 100g

Karp smażony ( filet) 15zl / 200g

Łosoś z pieca 15zł / 150g

Polędwica z dorsza pieczona 15zł /150g

Pasztet domowy z marmoladą z czerwonej cebuli 20zł / kg

Karp w galarecie 12zł /100g

Łosoś w glazurze 10zł /100g

Tymbaliki z łososia z warzywkami 7zł /szt

Ryba po grecku (dorsz) 7zł / 100g

Roladka z łososia z jajkiem przepiórczym 7zł/ szt

Śledź w oleju lub śmietanie 7zł / 100g

Śledź po kaszubsku ze śliwką 8zł / 100g

Sałatka tradycyjna warzywna 36zł / kg

Makiełki 7zł / 100g

Kaczka w całości faszerowana 60zł / kg(około 2,5kg)

Schab ze śliwką pokryty auszpikiem 45zł /kg

Galantyna z kurczaka z owocami 35zł/ kg

Kompot z suszu 12zł / litr

Ciasta: 39zł / kg

Makowiec z bakaliami na kruchym cieście

Szarlotka tradycyjna (porcjowany po 150g)

Sernik z pomarańczą (porcjowany po 150g)

By | 2015-11-27T15:27:39+00:00 Listopad 27th, 2015|Aktualności|