Loading...
Dzikie Wino – oferta wigilijna 2017 2017-12-12T09:21:30+00:00

Propozycje menu wigilijnego dla firm

Opłatek

Tradycyjna zupa grzybowa z łazankami
Dorsz z pieca w migdałach w towarzystwie pieczonych ziemniaków i marchewki paryskiej
Delikatny sernik z pomarańczą i bita śmietaną
kawa ,herbata,woda w dzbankach

lub

Opłatek
Barszczyk czerwony z pasztecikiem grzybowym
Filet z miruny w cieście podany z ziemniakami gotowanymi i surówką z kiszonej kapusty
Makiełki w duecie z chmurką bitej śmietany z płatkami migdałów
kawa,herbata,woda w dzbankach

Opłatek

Entree z łososia wędzonego na grzance z dresingiem gorczycowym
Zupa grzybowa z łazankami
Karp smażony z płatkami migdałów z ziemniakami oraz bukietem surówek
Panna cotta migdałowa z makiem
Grzane wino pachnące przyprawami korzennymi
kompot z suszu , kawa, herbata,woda w dzbankach

lub

Opłatek
Domowe pierogi z kapustą i grzybami polane masłem z rumianą cebulką
Wigilijny barszcz czerwony serwowany z krokietem grzybowym
Pstrąg na sosie muślinowym podany ze szpeclami ziołowymi oraz sałatą winegret
Kremowy sernik w duecie z piernikiem podany na gorących powidłach śliwkowych
Białe wino

Tatar z pstrąga wędzonego w asyście łososia marynowanego a la gravlax, muśniętego musztardą Dion, pachnącego świeżym koperkiem
Zupa rybna z pomidorami i płatkami dorsza
Filet z tilapii, smażony na maśle, zapiekany z sosem greckim, muśnięty kremowym serem, w asyście ziemniaków oraz surówki z czerwonej kapusty z jabłkiem.
Ciasto czekoladowe z frużeliną wiśniową
Zimne przekąski 2 szt. na os :
Śledź w śmietanie,
Pieczarki faszerowane,
Makiełki,
Pasztet z grzybów.
Ryba po grecku
kawa ,herbata ,woda

Zimna przystawka dwuelementowa – klasycznie podany śledzik w śmietanie i śledzik w oleju i z cebulką
Bulion grzybowy z płatkami borowika, podany z makaronem naleśnikowym
Łosoś parowany podany na szpinaku z talarkami ziemniaczanymi
Makowiec z pianką waniliową
Zimne przekąski 2 szt. na os:
Ryba po grecku,
Tymbaliki z łososia
Pasztet z grzybów
makiełki
duszone pieczarki w cieście
kompot z suszu

Sałata nicejska (bukiet sałat, tuńczyk, jajo po benedyktyńsku, ubrane cząstkami pomidorów, doprawione sosem winegret)

lub

Borowiki w śmietanie posypane świeżym koperkiem.
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym.
Karp z pieca z płatkami migdałów podany z ziemniakami z surówka z kiszonej kapusty.
Makowiec z bitą śmietaną.
Zimne przekąski 2 szt. na os:
Koktajl z krewetek na sosie koniakowym,
Jaja faszerowane w skorupkach
Roladki z łososia wędzonego z kremem serowym, jajkiem przepiórczym i kaparami,
Zapiekane pieczarki,
Kompot z suszu.

Opłatek
Postny barszczyk czerwony podany z pasztecikiem grzybowym
Karp smażony z płatkami migdałów z młodymi ziemniakami oraz bukietem surówek
Kompot z suszu
Piernik korzenny na ciepło z lodami śliwkowymi i bitą śmietaną
Pierogi z kapustą i grzybami zroszone masłem klarowanym
Duszone pieczarki faszerowane podane na bukiecie sałat
Zimne przekąski 3 szt. na os
Tymbaliki z łososia
Ryba po grecku
Śledź pod śmietanową pierzynką
Makiełki
Quise z łososia wędzonego ze szpinakiem
Pieczarki faszerowane
kawa ,herbata ,woda

Quise z łososia wędzonego ze szpinakiem zapiekane w cieście francuskim na bukiecie sałat z dipem jogurtowo koperkowym
Zupa grzybowa przygotowana na maślakach z tradycyjnymi domowymi łazankami i warzywami Julienie
Filet karpia usmażony na złoto, zroszony klarowanym masłem z dodatkiem płatków migdałów na puree z dodatkiem grochu i prażonej cebulki przybrany modrą kapustą
Piernik staropolski podany na sosie śliwkowym oraz szarlotka na gorąco podane z lodami cynamonowymi i bitą śmietaną
Zimne przekąski 3szt/ os.
Tatar z łososia z klasycznymi dodatkami,
Pstrąg w galarecie garnirowany jajkiem i warzywami
Tymbaliki z łososia ,
Makiełki z bakaliami,
Pasztet z grzybów,
Jajka faszerowane z kawiorem
Duszone pieczarki w cieście
Barszczyk czerwony na tradycyjnym zakwasie podany z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami podsmażone na maśle z dodatkiem cebulki
kawa,herbata,woda

Wigilijna zupa grzybowa z domowymi łazankami 15zł/litr
Tradycyjny barszcz czerwony z uszkami 15 zł/litr
Paszteciki z kapustą i grzybami 18zł/kg
Krokiety panierowane z mięsem 15zł/kg
Kapusta z grochem 6zł / 100g
Bigos staropolski 40zł / kg
Pierogi z kapustą i leśnymi grzybami 4zł / 100g
Karp smażony ( filet) 15zl / 200g
Łosoś z pieca 15zł / 150g
Polędwica z dorsza pieczona 15zł /150g
Pasztet domowy z marmoladą z czerwonej cebuli 20zł / kg
Karp w galarecie 12zł /100g
Łosoś w glazurze 10zł /100g
Tymbaliki z łososia z warzywkami 7zł /szt
Ryba po grecku (dorsz) 7zł / 100g

Roladka z łososia z jajkiem przepiórczym 7zł/ szt
Śledź w oleju lub śmietanie 7zł / 100g
Śledź po kaszubsku ze śliwką 8zł / 100g
Sałatka tradycyjna warzywna 36zł / kg
Makiełki 7zł / 100g
Kaczka w całości faszerowana 60zł / kg(około 2,5kg)
Schab ze śliwką pokryty auszpikiem 45zł /kg
Galantyna z kurczaka z owocami 35zł/ kg
Kompot z suszu 12zł / litr
Ciasta: 39zł / kg
Makowiec z bakaliami na kruchym cieście
Szarlotka tradycyjna (porcjowany po 150g)
Sernik z pomarańczą (porcjowany po 150g)

Zamówienia przyjmujemy do dnia 22.12.2017r.

Pobierz menu