Propozycje menu wigilijnego 60 zł od osoby

Opłatek
Tradycyjna zupa grzybowa z łazankami
Dorsz zapiekany pod pierzynką z pomidorów z płatkami czosnku oraz pieprzem młotkowanym w towarzystwie opiekanych ziemniaków i surówki z białej kapusty
Kremowy sernik z pomarańczą podany z bitą śmietaną
Kawa, herbata, woda

lub

Opłatek
Postny barszczyk czerwony na tradycyjnym zakwasie podany z grzybowymi uszkami
Filet z miruny w cieście podany z młodymi ziemniakami z wody oraz surówką z kiszonej kapusty z jabłkiem
Makiełki w duecie z chmurką bitej śmietany z płatkami migdałów
Kawa, herbata, woda

Propozycje menu wigilijnego za 75 zł od osoby

Opłatek
Roladka z łososia wędzonego podana na sałatach skropiony dresingiem z dodatkiem gorczycy
Zupa rybna pachnąca tymiankiem z warzywami julienne oraz groszkiem ptysiowym
Karp smażony podany na gotowanych talarkach ziemniaczanych zroszony masłem klarowanym podany z bukietem surówek
Szarlotka na gorąco z lodami cynamonowymi i bitą śmietaną
Grzane wino pachnące przyprawami korzennymi i wanilią

lub

Opłatek
Domowe pierogi z kapustą i grzybami polane masłem z rumianą cebulką
Wigilijny barszcz czerwony serwowany z krokietem grzybowymi
Pstrąg na sosie muślinowym podany ze szpeclami ziołowymi oraz sałatą winegret
Kremowy sernik w duecie z piernikiem podanym na gorących powidłach śliwkowych
Białe wino

Propozycja menu wigilijnego za 85 zł od osoby

Tatar z pstrąga wędzonego w asyście łososia marynowanego a la gravlaks, muśniętego musztardą Dion, pachnącego świeżym koperkiem
Barszcz czerwony postny, z pasztecikiem grzybowym
Filet z tilapii, smażony na maśle, zapiekany z sosem greckim, muśnięty kremowym serem, w asyście ziemniaków oraz surówki z czerwonej kapusty z jabłkiem.
Domowy sernik podawany na gorącym sosie malinowym i bitą śmietaną.

Zimne przekąski 2 szt. na os:
Śledź w śmietanie,
Pieczarki faszerowane,
Makiełki,
Pasztet z grzybów.
Ryba po grecku
kawa, herbata, woda

Propozycja menu wigilijnego za 95 zł od osoby

Zimna przystawka dwuelementowa:
klasycznie podany śledzik w śmietanie i śledzik w oleju i z cebulką
Bulion grzybowy z płatkami borowika, podany z makaronem naleśnikowy.
Łosoś parowany w sosie muślinowym w asyście brokułów i biało czarnego ryżu.
Delicja czekoladowa z bitą śmietaną

Zimne przekąski 2 szt. na os:
Ryba po grecku,
Tymbaliki z łososia
Pasztet z grzybów
makiełki
duszone pieczarki w cieście
kompot z suszu

Propozycja menu wigilijnego za 100 zł od osoby

Sałata nicejska (bukiet sałat, tuńczyk, jajo po benedyktyńsku, ubrane cząstkami pomidorów, doprawione sosem winegret)
lub
Borowiki w śmietanie posypane świeżym koperkiem.
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym.
Karp z pieca z płatkami migdałów podany z ziemniakami z surówka z kiszonej kapusty.
Makowiec z bitą śmietaną.

Zimne przekąski 2 szt. na os:
Koktajl z krewetek na sosie koniakowym,
Jaja faszerowane w skorupkach,
Roladki z łososia wędzonego z kremem serowym, jajkiem przepiórczym i kaparami, Zapiekane pieczarki,
Kompot z suszu.

Menu wigilijne 12 dań za 100zł od osoby

Opłatek
Postny barszczyk czerwony podany z pasztecikiem grzybowym
Karp smażony z płatkami migdałów z młodymi ziemniakami oraz bukietem surówek
Kompot z suszu
Piernik korzenny na ciepło z lodami śliwkowymi i bitą śmietaną
Pierogi z kapustą i grzybami zroszone masłem klarowanym
Duszone pieczarki faszerowane podane na bukiecie sałat

Zimne przekąski 3 szt. na os:
Tymbaliki z łososia
Ryba po grecku
Śledź pod śmietanową pierzynką
Makiełki
Quise z łososia wędzonego ze szpinakiem
Pieczarki faszerowane
kawa, herbata, woda

Propozycja menu wigilijnego za 120 zł od osoby

Quise z łososia wędzonego ze szpinakiem zapiekane w cieście francuskim podane gorące na bukiecie sałat z dipem jogurtowo koperkowym
Zupa grzybowa przygotowana na maślakach z tradycyjnymi domowymi łazankami i warzywami Julienie
Filet karpia usmażony na złoto, zroszony klarowanym masłem z dodatkiem płatków migdałów na puree z dodatkiem grochu i prażonej cebulki przybrany modrą kapustą
Piernik staropolski podany na gorącym sosie śliwkowym oraz szarlotka na gorąco podane z lodami cynamonowymi bitą śmietaną

Zimne przekąski 3 na os.:
Tatar z łososia z klasycznymi dodatkami,
Pstrąg w galarecie garnirowany jajkiem i warzywami
Tymbaliki z łososia,
Makiełki z bakaliami,
Pasztet z grzybów,
Jajka faszerowane z kawiorem
Duszone pieczarki w cieście
Barszczyk czerwony na tradycyjnym zakwasie podany z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami podsmażone na maśle z dodatkiem cebulki
kawa, herbata, woda

W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia proponujemy Państwu specjalną ofertę dań świątecznych na wynos

Wigilijna zupa grzybowa z domowymi łazankami – 15zł/litr
Tradycyjny barszcz czerwony z uszkami – 15 zł/litr
Paszteciki z kapusta i grzybami – 18zł/kg
Krokiety panierowane z mięsem – 15zł/kg
Kapusta z grochem – 6zł za 100g
Pierogi z kapustą i leśnymi grzybami – 4zł za 100g
Karp smażony w dzwonki – 15zl za 200g
Łosoś z pieca – 15zł za 150g
Polędwica z dorsza pieczona – 15zł za 150g
Pasztet domowy – 10zł za 1 kg
Karp w galarecie – 12zł za 100g
Łosoś w glazurze – 10zł za 100g
Tymbaliki z łososia z warzywkami – 7zł /szt
Ryba po grecku (dorsz) – 7zł za 100g
Roladka z łososia z jajkiem przepiórczym – 7zł/ szt
Śledź w oleju lub śmietanie – 7zł za 100g
Śledź po kaszubsku ze śliwką – 8zł za 100g
Sałatka tradycyjna warzywna – 36zł za kg
Makiełki – 7zł za 100g
Kaczka w całości faszerowana – 60zł za kg(około 2,5kg)
Schab ze śliwką pokryty auszpikiem – 45zł za kg
Galantyna z kurczaka z owocami – 35zł za kg
Kompot z suszu – 12zł za litr

Ciasta: 39zł za kg

Makowiec z bakaliami na kruchym cieście
Szarlotka tradycyjna (porcjowany po 150g)
Sernik z pomarańczą (porcjowany po 150g)

Zamówienia przyjmujemy do dnia 22.12.2014r.

By | 2014-11-09T20:47:28+00:00 Listopad 9th, 2014|Aktualności|