Propozycja dań Wielkanocnych na wynos

Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą – 15zł (1 litr)
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym – 15zł (1 litr)

* * *

Półmisek jajek faszerowanych – 36zł (12szt)
jajka faszerowane musem z łososia wędzonego
jajka faszerowane pastą chrzanową z szynką
jaka faszerowane pastą jajeczną z łososiem i oliwką

Schab po warszawsku faszerowany jajkiem i chrzanem ­ 65zł (półmisek 10 porcji)
Rolada z brzucha pieczona z ziołami – 40zł (półmisek 10 porcji)
Pasztet pachnący majerankiem z marmoladą z czerwonej cebuli – 20zł /kg

Sałatka jarzynowa – 30zł/kg

Śledź po polsku z cebulką i olejem – 7zł/100g
Biała kiełbasa z chrzanem tartym – 20zl/150g
Kaczka pieczona z jabłkami i sosem z żurawiny ­ 100zł ( całość)
Pierś z kurczęcia w sosie kurkowym – 19zł /porcja (ok.200g)
Zrazy wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym – 18zł /porcja (150g)
Roladka z kurczęcia z serem i suszonymi pomidorami w sosie tymiankowym ­22zł/porcja (180g)

* * *

Sernik z pomarańczą na kruchym spodzie – 39zł/kg (porcjowany po 150g)
Baba wielkanocna drożdżowa – 35zł/kg

Wszystkie potrawy są przygotowywane na półmiskach jednorazowych lub dostarczonych przez Państwa

Zamówienia przyjmujemy pod nr tel. 43 676 2020 do dn. 02.04.2015